Merită pentru 2.500 de spectatori? | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Sport » Merită pentru 2.500 de spectatori?
Merită pentru 2.500 de spectatori?

Merită pentru 2.500 de spectatori?

O statistică recentă arată că, în medie, la meciurile de fotbal din Liga I participă 2.570 de spectatori. Te întrebi de ce e necesară o echipă de fotbal care, în majoritatea cazurilor, înghite câteva milioane de euro pe sezon dacă e urmărită de mai puţin de 3.000 de spectatorii?

În timpul acesta, meciurile din Bundesliga Germană, din Premier League din Anglia sau Primera Division din Spania sunt urmărite, în medie, de peste 40.000 de spectatori!

Sigur, următoarea întrebare este de ce nu merg românii la meciuri? Sunt mai multe motive, dar primul dintre ele este, evident, calitatea scăzută a loturilor de care dispun formaţiile noastre şi la acelaşi nivel sunt şi partidele din Liga I. Se ştie că spectatorii sunt atraşi la manifestările sportive de vedete. Ori, la noi, cum apare un jucător mai acătării, este repede, repede vândut, pentru a nu se „răci” oferta. Aceste târguri au ca efect şi slăbirea formaţiilor, dar pe conducătorii de cluburi nu pare să-i intereseze acest lucru, important e să intre ceva bani ca să-şi mai ducă zilele.

Printre alte motive, un rol important în absenţa spectatorilor îl are şi ora imposibilă la care se dispută meciurile, mai ales în sezonul rece. Prea puţini sunt cei care, având şi o slujbă, se duc, pe frig, la un meci care se termină aproape de miezul nopţii.

În plus, marketing-ul lipseşte aproape total de la echipele noastre.

În timp ce pentru spectatorii din Germania, Italia, Anglia, Spania, un meci de fotbal e o sărbătoare, la care se merge de multe ori cu familia, la noi este un fel de sacrificiu.

ŞTEFAN DANCIU

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.