Medic specialist din cadrul UPU a Spitalului Județean, testat pozitiv la COVID-19 | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Sănătate » Medic specialist din cadrul UPU a Spitalului Județean, testat pozitiv la COVID-19
Medic specialist din cadrul UPU a Spitalului Județean, testat pozitiv la COVID-19

Medic specialist din cadrul UPU a Spitalului Județean, testat pozitiv la COVID-19

În urma infecției confirmate, toți angajații Unității de Primiri Urgențe sunt testați, conform procedurii

Potrivit unui comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, un medic specialist de urgențe a fost confirmat pozitiv, ieri seara, la infecția cu SARS-CoV-19.

„Nu se cunoaște sursa infectării. Medicul este internat în stare bună la secția de Boli Infecțioase a spitalului, secție care se ocupă acum de bolnavi COVID-19. După confirmarea cazului, s-a efectuat testarea angajaților care au lucrat împreună cu medicul respective, conform procedurii, iar rezultatele primite în data de astăzi (miercuri) sunt negative în cazul tuturor”, se precizează în documentul SJU.

Potrivit sursei citate, pentru siguranța angajaților și a pacienților s-a demarat și este în curs testarea personalului UPU, fără ca activitatea secției să fie afectată, cel puțin deocamdată.

„Activitatea UPU continuă, cu respectarea maximă a regulilor de protecție și cu purtarea echipamentului de protecție. Pentru angajații spitalului a fost și este asigurat în continuare echipamentul specific muncii pe care o desfășoară. Până la aflarea rezultatelor, la sfârșitul turelor, angajații UPU se pot retrage pentru odihnă, într-un spațiu de repaus asigurat de Consiliul Județean Harghita”, se precizează în comunicatul dat publicității de Spitalului Județean de Urgență.

DANIELA MEZEY

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.