Coronavirus Harghita, 15 aprilie: Încă un caz de infectare confirmat în județ | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » Coronavirus Harghita, 15 aprilie: Încă un caz de infectare confirmat în județ
Coronavirus Harghita, 15 aprilie: Încă un caz de infectare confirmat în județ

Coronavirus Harghita, 15 aprilie: Încă un caz de infectare confirmat în județ

Două persoane s-au vindecat și au fost externate

În județul Harghita, încă o persoană a fost testată pozitiv la COVID-19. Astfel, potrivit informării Instituției Prefectului – Județul Harghita, au fost confirmate 7 cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Din acestea, două persoane s-au vindecat, una este decedată, iar patru se află sub supraveghere medicală. În cazul celor patru persoane internate sunt în desfășurare anchetele epidemiologice.

Pe lângă acestea, o persoană testată la COVID-19 în Harghita, al cărui rezultat a fost pozitiv, a fost transferată la un spital din județul de domiciliu.

Conform sursei citate, la nivelul județului Harghita, ieri, la ora 13:00, situația epidemiologică se prezenta astfel:

  • 188 persoane aflate în carantină instituționalizată;
  • 176 persoane ieșite din carantină de la începutul perioadei;
  • 661 persoane aflate în autoizolare la domiciliu;
  • 3.856 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita și Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Harghita au fost continuate misiunile specifice pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Ieri, efectivele IPJ Harghita și cele ale Poliței Locale (Odorheiu Secuiesc, Toplița și Gheorgheni) au efectuat verificări la 239 persoane izolate la domiciliu.

În cursul zilei de ieri, la nivelul județului, polițiștii au aplicat 91 de sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație, în valoare totală de 196.000 lei. În aceeași perioadă, au fost executate 3 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost legitimate 145 persoane și au fost verificate 82 vehicule, fiind aplicate 10 amenzi, în valoare de 8.640 lei.

La rândul lor, jandarmi din cadrul IJJ Harghita au verificat, prin acțiuni independente, 68 persoane aflate în autoizolare. De asemenea, în perioada 14-15 aprilie, în intervalul orar 08:00-08:00, jandarmii au aplicat patru amenzi, în valoare de 8.000 lei: două sancțiuni, în valoare totală de 4.000 de lei, de către Detașamentul 1 Jandarmi Mobil Miercurea Ciuc, o amendă, în valoare de 2.000 de lei, de către Detașamentul 4 Jandarmi Gheorgheni şi o amendă de către Detașamentul 5 Jandarmi Toplița. Acestea au fost aplicate în baza prevederilor legale stabilite prin intermediul Ordonanței Militare nr. 3/2020, pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

De asemenea, în cursul zilei, personalul IPJ Harghita a realizat împreună cu IJJ Harghita însoțirea unei coloane de mașini.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Harghita solicită cetățenilor să fie responsabili, să se gândească la modul în care acțiunile fiecăruia dintre noi îi afectează pe ceilalți. Este important ca populația să respecte măsurile stabilite de autorități, orarul de deplasare, măsura de distanțare socială/fizică și regulile de igienă recomandate de specialiști”, mai arată Biroul de presă din cadrul Instituției Prefectului – Județul Harghita. (Șt.P.)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.