MDLPA: Plăți de peste 48 de milioane de lei pentru 69 de investiții realizate prin PNDL | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 11 decembrie 2023
Home » (Inter)Național » MDLPA: Plăți de peste 48 de milioane de lei pentru 69 de investiții realizate prin PNDL
MDLPA: Plăți de peste 48 de milioane de lei pentru 69 de investiții realizate prin PNDL

MDLPA: Plăți de peste 48 de milioane de lei pentru 69 de investiții realizate prin PNDL

  • În această săptămână, ministrul Adrian Ioan Veștea a semnat alte 30 de contracte care se vor derula prin „Anghel Saligny”

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a virat suma de 48.176.231,04 lei, în vederea decontării facturilor pentru 69 de obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Astfel, pentru etapa I, a fost plătită suma de 11.769.370,13 de lei pentru 13 obiective aflate în execuție, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate 36.406.860,91 de lei pentru 56 de proiecte.

În această săptămână, ministrul Adrian Ioan Veştea a semnat, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, 30 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare totală de 312.971.412,51 de lei.

Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, prevăd modernizarea străzilor și a drumurilor de interes local, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și a rețelelor de canalizare menajeră, construirea unor poduri, precum și refacerea trotuarelor, a parcărilor și a spațiilor verzi.

„Prin astfel de proiecte, ne implicăm în modernizarea și dezvoltarea comunităților din întreaga țară și mă angajez să colaborez în continuare cu toate autoritățile locale, atât pentru proiectele aflate în desfășurare, cât și pentru noi inițiative care să vină în sprijinul oamenilor”, a precizat ministrul dezvoltării.

Cu aceste proiecte, numărul contractelor semnate, până în prezent, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, se ridică la 1.984, în valoare totală de 22.112.971.412,51 de lei.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.