Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Măsuri pentru fluidizarea traficului pe strada Braşovului din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » Măsuri pentru fluidizarea traficului pe strada Braşovului din Miercurea Ciuc
Măsuri pentru fluidizarea traficului pe strada Braşovului din Miercurea Ciuc

Măsuri pentru fluidizarea traficului pe strada Braşovului din Miercurea Ciuc

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, a declarat că în momentul de faţă sunt în lucru două documentaţii tehnice care au scopul de a fluidiza traficul rutier pe strada Braşovului din localitate.

Prima documentaţie este în stadiul de finalizare şi vizează faptul că strada Uzina Electrică va fi cu sens unic. 

„Sensunicizare dinspre str. Braşov înspre sensul giratoriu de la baza pasajului de calea ferată. Acest lucru este necesar pentru a fluidiza circulaţia pe str. Braşovului. În momentul de faţă, cei care curg dinspre pasaj sau din alte direcţii pe str. Uzina Electrică şi intră în giraţia de pe str. Braşovului, având prioritate, blochează fluxul care intră în oraş de pe variantă. Acolo se creează un dop. Acest dop vrem să-l evităm. Dopul să fie eventual sensul giratoriu care intră în oraş, deci prima de la finalul variantei ocolitoare. Este un sens giratoriu mai mare, în care lumea are două direcţii oarecum egal amplasate”, a spus primarul.

Conform acestuia, varianta de lucru a documentaţiei tehnice a fost trimisă de firma de specialitate, reprezentanţii primăriei şi poliţiei au făcut observaţii şi le-au retransmis societăţii respective. Urmează să fie primită documentaţia tehnică în care au fost incluse observaţiile pentru a fi depusă spre avizare la Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita. După aceasta, vor trebui comandate aproximativ 12-13 indicatoare, iar apoi se va „implementa sensul unic al străzii Uzina Electrică”. „Maximum o lună, zic eu, dar din păcate când sosesc indicatoarele nu depinde de noi. Noi facem comanda, dar să vedem în câte săptămâni se fac aceste indicatoare”, a precizat edilul.

A doua documentaţie tehnică despre care vorbea primarul, care este în fază incipientă, priveşte întreg ansamblul străzii Braşovului.

„Această documentaţie are în vedere fluidizarea traficului pe strada Braşovului. Bineînţeles, această fluidizare este pentru a ajuta şi mai mult, în completarea variantei ocolitoare, trecerea lesnicioasă prin oraş, care are în vedere restricţionarea virării la stânga”, a declarat Ráduly Róbert Kálmán,

În acest sens, potrivit sursei citate, vor fi construite trei sensuri giratorii, la o distanţă de cel puţin 500 de metri unul de altul.

„Şi la toate ieşirile din oraş, în afară de aceste sensuri giratorii, se poate vira numai la dreapta şi te întorci în aceste sensuri giratorii şi mergi mai departe, tocmai în ideea de a fluidiza traficul şi a crea cât mai puţine dopuri. Şi tot la aceste sensuri giratorii încercăm să plasăm treceri de pietoni”, a mai spus primarul, care a precizat că dacă o să fie şi în alte puncte treceri de pietoni peste strada Braşovului acestea vor fi cu semafor şi butoane.

În acest context, edilul a mai amintit că indicatoarele de intrare şi ieşire din localitate sunt astfel amplasate încât porţiunea de 4,250 metri a centurii ocolitoare se află acum în afara localităţii. De asemenea, şi o parte din strada Ret (cea dintre calea ferată şi podul dinspre fabrica de bere) este în afara localităţii, astfel că a crescut şi limita de viteză. „Prin această decizie am încercat să facem şi mai atractivă varianta ocolitoare pentru concetăţeni sau cei care sunt în tranzit şi se deplasează dinspre zona Comăneşti – Ghimeş – Frumoasa sau dinspre zona Gheorgheni şi doresc să meargă, practic, în orice direcţie”, a conchis Ráduly Róbert Kálmán. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.