Mâine se deschide patinoarul artificial în aer liber de pe platoul din centrul municipiului Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate » Mâine se deschide patinoarul artificial în aer liber de pe platoul din centrul municipiului Miercurea-Ciuc
Mâine se deschide patinoarul artificial în aer liber de pe platoul din centrul municipiului Miercurea-Ciuc

Mâine se deschide patinoarul artificial în aer liber de pe platoul din centrul municipiului Miercurea-Ciuc

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila a anunțat că sâmbătă, 16 decembrie, începând cu ora 10:00, se va deschide patinoarul artificial în aer liber din Piața Libertății.

Edilul a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că patinoarul de 20×30 metri va fi administrat în acest an de compania publică Csíki Sportcentrum SRL, care în momentul de față administrează toate bazele sportive ale orașului.  

„Acum doi ani când am creat prima dată această posibilitate ca iubitorii de patinaj să poată să patineze în aer liber în centrul orașului a fost primit cu mare bucurie. Pentru noi a fost și o experiență foarte interesantă, pentru că era prima dată când se organiza acest lucru în Miercurea-Ciuc. De atunci, acea experiență ne-a ajutat să fim mult mai pregătiți. Anul acesta, mandatul de a crea patinoarul artificial și programul pe tot parcursul iernii a fost dat companiei publice Csiki Sportcentrum, care la ora actuală administrează toate bazele sportive ale orașului”, a spus Korodi Attila, precizând că s-a dorit ca indiferent de condițiile atmosferice din această iarnă patinoarul să ofere „o atracție pentru tineri, pentru copii și pentru familiile care vor să iasă în aer liber”.

Primarul a arătat că, în timpul săptămânii, până la ora 15:30, patinoarul este oferit gratuit grupurilor organizate în cadrul școlilor sau de către ONG-uri, iar după amiaza sunt invitați la patinoar toți cei care doresc, contra cost.

Potrivit reprezentanților primăriei, programul de funcționare al patinoarului va fi  de luni până duminică, între orele 10:00 și 20:00, în sesiuni de o oră și jumătate (10:00-11:30, 12:00-13:30, 14:00-15:30, 16:00-17:30, 18:00-20:00). Prețul pentru o oră și jumătate pe patinoar este de 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copiii până la 14 ani. În cazul familiilor numeroase sau a celor monoparentale, care au deja carduri pentru facilități primite de la primărie, prețul pentru o sesiune este de 7 lei de persoană. Închirierea patinelor costă 15 lei pentru o sesiune de o oră și jumătate. Grupurile organizate în cadrul școlilor sau de către organizații neguvernamentale pot folosi gratuit patinoarul de luni până vineri, între orele 10:00 și 15:30, pe bază de rezervare. Rezervările se pot face la adresa de email csikirekreativ@gmail.com sau la numărul de telefon 0770/36.55.10.

Administratoarea societății Csíki Sportcentrum SRL, Páll Andrea, a spus că prețurile biletelor au fost stabilite prin hotărâre de consiliu local.

De asemenea, aceasta a arătat că procedura de închiriere a patinoarului a fost destul de lungă, cu multe discuții, dar s-a ajuns la prețul final care a fost și în anul 2021 – aproximativ 170.000 lei.

Foc de artificii în noaptea de Revelion

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc a mai arătat că de Revelion, în centrul orașului, va fi muzică de stradă cu DJ, iar la miezul nopții vor avea loc focuri de artificii pentru a întâmpina Anul Nou.

Totodată, în preajma sărbătorilor vor fi organizate mai multe programe. Astfel, duminică seara și luni seara, pe Cetatea Miko va fi proiectat un joc de lumini și desenele cu tematica sărbătorilor de iarnă trimise de elevi prin intermediul școlilor, copiii și părinții fiind invitați să le vadă.

La sfârșitul săptămânii viitoare va fi organizat târgul artizanal pe promenadă. Zilele de 21, 22 și 23 decembrie vor fi dedicate colindelor, atât în limba română, cât și în maghiară. În cartiere și în centrul orașului vor colinda coruri din Miercurea-Ciuc, printre care și al Colegiului Național „Octavian Goga”.

„Ceea ce am dorit să facem, ce am experimentat încă de acum 3 ani de zile, ca și în cartiere să aducem atmosfera de sărbătoare și lumea să se pregătească mult mai bine sufletește pentru venirea Domnului nostru Iisus Hristos”, a mai spus Korodi Attila. (Șt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.