Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Mâine se dă startul în Raliul Harghitei | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Sport » Mâine se dă startul în Raliul Harghitei
Mâine se dă startul în Raliul Harghitei

Mâine se dă startul în Raliul Harghitei

Raliul „Perla” Harghitei, ajuns la a 24-a ediţie, va avea startul festiv mâine seară, în centrul municipiului Odorheiu-Secuiesc.

Devenit deja tradiţie, Raliul „Perla” Harghitei, a opta etapă în cadrul Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop şi a Campionatului Naţional Rally 2 Dunlop, încheie şi sezonul intern, iar anul acesta se va desfăşura pe asfalt.

Aşadar, este pentru prima dată, după 1998, când raliul se va desfăşura pe asfalt, însă păstrându-se Superspeciala „Árpád Dietrich”. „Dacă anul trecut am ţinut cont de părerile piloţilor atunci când am ales configuraţia secţiunilor cronometrate – spunea organizatorul Raliului Harghitei şi preşedintele Maxx Racing, Ferencz Csaba, tot de la o idee a lor s-a ajuns şi la noul format al raliului. Ştiam că specialele pe care s-a derulat competiţia în anii din urmă urmează să fie asfaltate şi-atunci ne-a venit ideea de a renunţa la macadam, cu atât mai mult cu cât la ediţiile precedente au fost zile când nici eu nu mai credeam că putem organiza raliul din pricina dificultăţilor întâmpinate cu amenajarea traseului, dar şi cu obţinerea permiselor şi autorizaţiilor necesare. Am evaluat opţiunile pentru probele de asfalt şi am conceput un traseu spectaculos atât pentru concurenţi, cât şi pentru fani, iar în luna august am primit undă verde pentru noul format. Suntem la un nivel de organizare extrem de ridicat şi sunt convins că vom demonstra că în judeţul Harghita se poate găzdui un raliu pe asfalt la nivelul celor din centrele mari, precum Braşovul sau Clujul, ca să amintesc doar cele mai importante întreceri derulate pe această suprafaţă”.

 Programul primelor două zile

Piloţii care vor ajunge la Odorheiu-Secuiesc se vor reuni, joi, pentru poza oficială de grup în jurul orei 19:00, la Casa de Cultură. Apoi, la ora 20:00 se va da startul festiv.

Vineri dimineaţă, cu începere de la ora 09:00, va avea loc Shakedown-ul. Traseul are o lungime de 2,91 km şi leagă strada Pantei din Odorhei cu localitatea Forţeni. Organizatorii spun că va fi un traseu foarte spectaculos atât pentru piloţi, cât şi pentru fani.

Startul primei probe a Raliului „Perla” Harghitei se va da din Văleni, prima manşă fiind programată la ora 15:18.

Ziua de vineri va cuprinde 4 probe speciale cu o lungime totală de 28,04 km, principalul punct de atracţie – menţionează organizatorii – fiind Superspeciala „Árpád Dietrich”, programată în centrul municipiului de pe Târnava Mare, în jurul orei 19:00.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.