Mâine, de ÎnălțareZiua Eroilor va fi marcată și în județul Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Societate »
Mâine, de Înălțare
Ziua Eroilor va fi marcată și în județul Harghita
<h5><i>Mâine, de Înălțare</i></h5>Ziua Eroilor va fi marcată și în județul Harghita

Mâine, de Înălțare
Ziua Eroilor va fi marcată și în județul Harghita

În mod tradițional, Ziua Eroilor este marcată odată cu sărbătoarea religioasă Înălțarea Domnului. Cu această ocazie, în cimitirele sau la monumentele-mausoleu unde sunt înmormântați cei care și-au pierdut viața pe câmpurile de luptă au loc manifestări de comemorare.

Miercurea-Ciuc

În municipiul reședință de județ, Instituţia Prefectului – Judeţul Harghita organizează manifestări dedicate sărbătoririi acestui eveniment al istoriei României. Astfel, în data de 13 iunie 2024, ora 12:00, în municipiul Miercurea-Ciuc se va desfășura Ceremonialul militar de depunere de coroane, jerbe şi buchete de flori la Monumentul din Cimitirul Eroilor, str. Eroilor, pentru comemorarea eroilor neamului.

Înainte de acesta, la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” va avea loc și slujba religioasă prilejuită de sărbătoarea Înălțării Domnului.

Cimitirul Eroilor din Miercurea-Ciuc, creat după Primul Război Mondial, adăposteşte rămăşiţele pământeşti ale peste 1.000 de soldaţi de diverse naţionalităţi (români, italieni, germani, maghiari, austrieci, polonezi, cehi sau ruşi).

Toplița

La Monumentul Mausoleu de la Gura Secului, Toplița, manifestările vor începe tot la ora 12:00.

Acolo, evenimentele se vor desfășura la monumentul ridicat de primul patriarh al României, Miron Cristea, în cinstea ostașilor români care și-au pierdut viața în Primul Război Mondial. Acolo se află rămășițele a 771 de ostași români.

***

Manifestări de comemorare a eroilor vor avea loc și în alte localități din județ.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.