Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Mai puțin de 30 de angajatori la Bursa locurilor de muncă din județul Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Societate » Mai puțin de 30 de angajatori la Bursa locurilor de muncă din județul Harghita
Mai puțin de 30 de angajatori la Bursa locurilor de muncă din județul Harghita

Mai puțin de 30 de angajatori la Bursa locurilor de muncă din județul Harghita

Astăzi, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Harghita a organizat, în Miercurea-Ciuc și Odorheiu Secuiesc, Bursa locurilor de muncă.

Tiberiu Pănescu, directorul executiv al AJOFM Harghita, preciza că la Miercurea-Ciuc au participat 12 angajatori, care au oferit 62 de locuri de muncă, cele mai multe în ocupații de servicii clienți (17), brutari (10) și tâmplari (12). Printre angajatori s-a aflat și Consiliul Județean Harghita cu oferte în domeniul administrației publice. La Odorheiu Secuiesc au fost 16 angajatori, cu 80 de locuri de muncă, cele mai multe pentru confecționer textile (10), muncitor necalificat în domeniul construcțiilor (5) și vânzător (5).

La Bursa generală a locurilor de muncă, în cele două municipii, au fost invitați aproximativ 290 de șomeri. Dintre aceștia, doar 115 sunt absolvenți ai promoției 2023, după începerea anului universitar numărul celor care au rămas în evidențele agenției fiind destul de redus, printre cele mai mici numere din ultimii 25-30 de ani.

Potrivit informațiilor oferite de către AJOFM Harghita, din totalul participanților, angajatorii au selectat, pentru un interviu suplimentar sau pentru probă de lucru, 47 de  absolvenți, din care 15 la Miercurea-Ciuc și 32 la Odorheiu Secuiesc.

Săptămâna următoare va fi alocată derulării acestor interviuri și probe de lucru, însă începând cu data de 23 octombrie, persoanele care nu au ocupat un loc de muncă vor fi orientate către angajatorii care au depuse oferte de locuri de muncă la agenție, indiferent dacă au participat, sau nu la Bursă, oferte care se potrivesc cu profilul profesional al șomerilor respectivi.

În ediția de print de marți a ziarului nostru veți putea citi mai multe informații despre această ediție a Bursei locurilor de muncă, precum și câteva lucruri interesante despre piața muncii de la noi din județ văzută din prisma AJOFM Harghita.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.