Mai multe vieţi salvate de un copil de 13 ani din Bălan aflat în moarte cerebrală | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 26 iunie 2022
Home » Sănătate » Mai multe vieţi salvate de un copil de 13 ani din Bălan aflat în moarte cerebrală
Mai multe vieţi salvate de un copil de 13 ani din Bălan aflat în moarte cerebrală
Surgical instruments are used during a kidney transplant surgery at MedStar Georgetown University Hospital in Washington D.C., Tuesday, June 28, 2016. (AP Photo/Molly Riley)

Mai multe vieţi salvate de un copil de 13 ani din Bălan aflat în moarte cerebrală

Un copil din oraşul Bălan, care intrase în moarte cerebrală, a contribuit la salvarea mai multor vieţi, după ce unele dintre organele sale au fost prelevate în vederea transplantării.

„Un copil de 13 ani, din judeţul Harghita, a salvat alţi câţiva copii la care au ajuns o parte dintre organele sale. Este Leo care acum a devenit înger! ÎNGER, cu adevărat! Plecarea lui ne-a luat prin surprindere şi ne-a zdruncinat pe toţi cei ce i-am fost profesori, colegi, prieteni. Mica noastră comunitate este cutremurată de plecarea ta bruscă, de nimic vestită. (…) Să te odihneşti în Pace, iar Dumnezeu să-ţi lumineze calea spre Cer! Condoleanţe familiei!”, a arătat într-un mesaj postat pe Facebook directoarea Şcolii Gimnaziale „Geo Bogza” din Bălan, Liliana Tîrnăucă.

Biroul de presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a informat, printr-un comunicat, că în data de 7 iunie mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat ficatul, rinichii, os-tendon şi cornee de la un pacient aflat în moarte cerebrală, fiind vorba despre un copil de 13 ani, care era internat în Secţia Clinică ATI cu accident vascular cerebral.

Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, iar osul şi tendonul au fost trimise la Banca de ţesut Colentina. Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansa la o viaţă mai bună, a precizat Biroul de presă al unităţii medicale, menţionând totodată că aceasta a fost a opta prelevare de organe realizată din anul 2022 în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.