Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Mai multe persoane de etnie rromă s-au bătut în municipiul Toplița | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Societate » Mai multe persoane de etnie rromă s-au bătut în municipiul Toplița
Mai multe persoane de etnie rromă s-au bătut în municipiul Toplița

Mai multe persoane de etnie rromă s-au bătut în municipiul Toplița

  • O femeie a spart geamurile unui autoturism, două femei s-ar fi înțepat reciproc cu un cuțit, iar ceilalți participanți la incident s-au bătut
  • 11 persoane au fost duse la sediul poliției pentru cercetări

În această după-amiază, în jurul orei 12:00, Inspectoratul de Poliție Județean Harghita a fost sesizat de către un bărbat din municipiul Toplița despre faptul că, în zona pieței agroalimentare din localitate are loc un scandal în care sunt implicate peste 10 persoane.

Dat fiind numărul sesizat al participanților, la fața locului s-au deplasat o echipă operativă complexă din cadrul I.P.J. Harghita, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al colegilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita.

Imediat după intervenția forțelor de ordine scandalul a fost aplanat, iar 11 persoane au fost imobilizate și conduse la sediul Poliției Municipiului Toplița, în vederea efectuării de verificări și luării măsurilor legale ce se impun.

Potrivit biroului de presă al IPJ Harghita, din primele date și indicii obținute de polițiști rezultă că mai multe persoane din județul Neamț s-au deplasat în municipiul harghitean Toplița, unde, pe fondul unor neînțelegeri anterioare ce urmează să fie clarificate, două femei s-ar fi înțepat cu un cuțit reciproc, iar ceilalți participanți și-au aplicat lovituri unii altora.

De asemenea, în timpul scandalului au fost avariate 4 autoturisme.

În cauză s-a întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorului de caz, în vederea identificării tuturor persoanelor posibil implicate și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.