Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Lueta: Suspiciuni de împroprietărire ilegală cu peste 1.400 hectare de pădure | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Societate » Lueta: Suspiciuni de împroprietărire ilegală cu peste 1.400 hectare de pădure
Lueta: Suspiciuni de împroprietărire ilegală cu peste 1.400 hectare de pădure

Lueta: Suspiciuni de împroprietărire ilegală cu peste 1.400 hectare de pădure

Pe rolul Judecătoriei Odorheiu Secuiesc se află un proces în care se judecă o posibilă împroprietărire fără drept a Composesoratului „Lovete Kozbirtokossag” Lueta cu o suprafaţă de aproximativ 1.400 de hectare pădure. Acţiunea în instanţă a fost iniţiată de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, prin Direcţia Silvică Harghita, la începutul acestui an.

Concret, în anul 2002, Comisia judeţeană de fond forestier Harghita a validat, în urma documentelor înaintate de Comisia locală pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Lueta, o cerere de împroprietărire în favoarea Composesoratului „Lovete Kozbirtokossag” Lueta, în baza Legii 1/2000. Prefect şi preşedinte al Comisiei judeţene era atunci Mircea Duşa, iar secretarul Comisiei a fost Romfeld Maria Magdolna. După ce s-a validat cererea, a fost emis un titlu de proprietate pentru o suprafaţă de aproximativ 2.400 hectare. Doar că, se pare, pentru 1.400 hectare de pădure nu erau documente justificative.

În acest proces, reclamantă este Direcţia Silvică Harghita, iar pârâţi sunt Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Harghita, Comisia locală pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Lueta, Composesoratul „Lovete Kozbirtokossag” Lueta şi Statul Român, prin Ministerul Finanţelor Publice, potrivit site-ului instanţelor de judecată.

Primul termen în acest proces va fi pe 8 iunie a.c. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.