Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ultimul clopoţel la Liceul Tehnologic „Joannes Kájoni” din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Învățământ » Ultimul clopoţel la Liceul Tehnologic „Joannes Kájoni” din Miercurea-Ciuc
Ultimul clopoţel la Liceul Tehnologic „Joannes Kájoni” din Miercurea-Ciuc

Ultimul clopoţel la Liceul Tehnologic „Joannes Kájoni” din Miercurea-Ciuc

Printre cei care le-au urat succes celor peste 140 de absolvenţi s-au numărat prefectul judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean şi inspectorul şcolar general

O nouă generaţie de elevi şi-a luat, ieri, cu emoţii, un simbolic rămas bun de la Liceul Tehnologic „Joannes Kájoni” din Miercurea-Ciuc, singura şcoală mixtă din municipiu. Părinţi, rude, prieteni, colegi – toţi cu flori în mâini şi emoţii în suflete – ai celor peste 140 de elevi, care ieri „au închis poarta liceului şi au deschis poarta către viaţă”, au umplut curtea liceului. Au fost alături de absolvenţi atât cadrele didactice care i-au îndrumat şi i-au format pentru viaţă în ultimii ani, cât şi reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene şi locale, preoţi ortodox şi romano-catolic.

Cu ocazia festivităţii ultimului clopoţel, în discursul său, directorul adjunct al Liceului Tehnologic „Joannes Kájoni”, dr. Cristinel Fănel Glodeanu, le-a urat tuturor absolvenţilor „un drum bun, cu realizări frumoase”. „Iată-ne astăzi în faţa unui nou început! Astăzi este prima zi din viaţa de absolvent, o zi importantă pentru noi, deoarece în aceste momente tinerii au prioritate şi sper să parcurgeţi un drum pavat cu flori şi plin de SUCCES! Vă dorim la toţi un drum mai bun, cu multe realizări frumoase, cu credinţă şi speranţă într-o lume mai bună. Fiecare etapă aduce cu sine momente de neuitat. Se spune că anii de şcoală sunt cei de care ne aducem aminte cu cel mai mare drag peste ani”, le-a transmis prof. Cristinel Glodeanu.

De asemenea, acesta şi-a exprimat dorinţa „ca la finalul şcolarizării voastre în această instituţie fiecare dintre voi să puteţi pleca înarmaţi cu un bagaj de cunoştinţe bun, cu amintiri frumoase, relaţii de prietenie pentru o viaţă, cu repere morale solide pentru viitor”. „Să aveţi convingerea că şcoala v-a pregătit pentru viaţă, punând în valoare întregul vostru potenţial intelectual şi afectiv. (…) Nu uitaţi că educaţia autentică se bazează pe toleranţă, pe respect, pe responsabilitate şi bunul simţ ca valori fundamentale. Doar prin educaţie veţi putea să fiţi proprii voştri stăpâni şi veţi putea face alegerile potrivite pe mai departe în viaţa personală”, le-a spus prof. Cristinel Glodeanu, urându-le succes şi exprimându-şi speranţa că şi ei vor repeta „reuşita generaţiilor precedente şi veţi obţine rezultate frumoase la examenul de bacalaureat”.

Prezent la festivitate, Adrian Jean Andrei, prefectul judeţului Harghita, le-a spus tinerilor că „trebuie să fiţi în continuare ambiţioşi, să vă urmăriţi visele voastre şi să aveţi respect pentru cei care v-au adus până aici”. „Eu vreau să vă spun doar atât: să trăiţi astfel încât să nu vă pară rău de nici un zâmbet dăruit, de nici un pas făcut, de nici o lacrimă vărsată”.

La rândul său, Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, le-a urat succes şi a înmânat trei premii din partea instituţiei pe care o conduce pentru trei elevi cu rezultate deosebite. Printre aceştia s-a numărat şi Georgiana-Cerasela Ţurcă, de la secţia română, fiind, de altfel, şi una dintre şefii de promoţie (aceeaşi medie, 9,63, cu o altă elevă de la secţia maghiară).

Inspectorul şcolar general al judeţului Harghita, Petru Gârbea, a amintit, în cadrul ceremoniei, că unii dintre cei care au terminat clasa a XII-a vor dori să plece să muncească în străinătate, însă i-a îndemnat să nu uite în ce locuri frumoase au crescut, să se întoarcă acasă şi să folosească ce au învăţat între străini „pentru ca aceste locuri să crească, să înflorească”.

Din cele şase clase de-a XII-a şi una de-a XIII-a, la Liceul Tehnologic „Joannes Kájoni” din Miercurea-Ciuc a funcţionat o clasă cu predare în limba română, având profilul tehnician în turism.

Şt. PĂTRÎNTAŞ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.