Lucrările din cadrul proiectului SMID se apropie de final | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 30 noiembrie 2023
Home » Agricultură/Ecologie » Lucrările din cadrul proiectului SMID se apropie de final
Lucrările din cadrul proiectului SMID se apropie de final

Lucrările din cadrul proiectului SMID se apropie de final

Lucrările care se desfăşoară în cadrul proiectului de mare anvergură Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Harghita se apropie de final – ne-a comunicat László A. Zólya, manager de proiect în cadrul Consiliului Judeţean Harghita. Potrivit acestuia, la fel de important este faptul că până în acest moment nu s-au ivit probleme cu privire la finanţarea proiectului.

Lucrările de construcţii la staţia de depozitare a gunoiului menajer de la Remetea, precum şi la staţia de compostare din aceeaşi localitate sunt aproape finalizate. În Borsec şi Gheorgheni se realizează în prezent ultimele acţiuni pentru închiderea gropilor de gunoi neconforme.

online22poza2Au fost echipate în totalitatea punctele de colectare a deşeurilor reciclabile din Cristuru-Secuiesc, Vlăhiţa, Gheorgheni, Bălan şi Topliţa. Totodată, s-au achiziţionat în mare parte utilajele şi echipamentele care vor deservi funcţionarea sistemului integrat. Săptămâna viitoare urmează a fi livrate şi cuştile metalice confecţionate pentru containerele de gunoi de 1.100 litri cu scopul de a apăra aceste containere de urşi.

„Nu s-au ivit probleme în legătură cu plata serviciilor şi lucrărilor achiziţionate în cadrul acestui proiect, Consiliul Judeţean putând asigura pre-finanţarea proiectului” – a declarat Zólya. Managerul a menţionat faptul că se efectuează în timp şi plăţile ramburs din partea ministerului de resort.

Proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Harghita este co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională şi este realizat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013, având o valoare aproximativă de 164 milioane lei. Din această sumă, 70,5% este finanţare din fonduri europene, 14,2% din fonduri guvernamentale, iar 15,3% din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Harghita. (P)

 

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.