Lucrările de reabilitare din Piaţa „Gál Sándor” din Miercurea-Ciuc vor fi finalizate în patru luni | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 25 martie 2023
Home » Societate » Lucrările de reabilitare din Piaţa „Gál Sándor” din Miercurea-Ciuc vor fi finalizate în patru luni
Lucrările de reabilitare din Piaţa „Gál Sándor” din Miercurea-Ciuc vor fi finalizate în patru luni

Lucrările de reabilitare din Piaţa „Gál Sándor” din Miercurea-Ciuc vor fi finalizate în patru luni

Lucrările de reabilitare din Piaţa „Gál Sándor” din municipiul Miercurea-Ciuc vor fi finalizate în câte luni, în zonă urmând să fie amenajate câteva zeci de locuri de parcare şi amplasată şi o toaletă publică automatizată. Viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Bors Béla, a declarat publicaţiei noastre că execuţia lucrărilor este prevăzută pentru patru luni din momentul emiterii ordinului de începere a acestora şi este de aşteptat să fie finalizate în vară. Acesta a precizat că, săptămâna trecută, când au fost începute lucrările, fuseseră introduse restricţii parţiale de circulaţie din cauză că era nevoie de montarea sistemului de canalizare pe strada Timişoarei, dar acestea au fost ridicate în aceeaşi zi.

„În momentul de faţă, ceea ce este închis total este de fapt spaţiul unde se vor amenaja parcările. Lângă parcări o sa avem şi prima toaletă publică automată din oraş. Vom amenaja şi canalizarea pentru apa pluvială, vom monta şi sistem de iluminat public şi trotuar nou şi vom reabilita şi trotuarul care începe de la şcoala Nagy Imre. Acesta a fost reabilitat anul trecut până la limita şcolii şi acum din proiectul acesta va fi reabilitat şi restul trotuarului”, a afirmat Bors Béla.

Acesta a precizat că în Piaţa „Gál Sándor” vor fi amenajate aproximativ 70 de locuri de parcare, până în prezent existând locuri pentru circa 48-49 de autovehicule şi vor fi montate şi camere de supraveghere.

Bors Béla a menţionat că în perioada derulării lucrărilor, cetăţenii care locuiesc în zonă şi cei care se deplasează la sediul Administraţiei Finanţelor Publice din Miercurea-Ciuc pot folosi parcarea de lângă arena sporturilor, care este deschisă 24 de ore din 24 şi unde sunt suficiente locuri pentru autovehicule.

Costul lucrărilor de reabilitare din piaţă se ridică la aproximativ 1,8 milioane de lei fără TVA. (E. Groza)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.