Lucrări de reabilitare la Internatul Colegiului Naţional „Octavian Goga” | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 23 ianuarie 2023
Home » Învățământ » Lucrări de reabilitare la Internatul Colegiului Naţional „Octavian Goga”
Lucrări de reabilitare la Internatul Colegiului Naţional „Octavian Goga”

Lucrări de reabilitare la Internatul Colegiului Naţional „Octavian Goga”

Reabilitarea termică a Internatului vizează înlocuirea reţelei vechi de aproape o jumătate de secol, cu un sistem modern de încălzire, care combină agentul termic de la centrala proprie a Colegiului, cu energia generată de panouri fotovoltaice

Proiectul de reabilitare, în valoare de 4,78 de milioane de lei, este derulat de Primăria Miercurea Ciuc cu finanţare europeană, obţinută prin Programul Operaţional Regional. Reabilitarea termică a Internatului şcolar al Colegiului Naţional „Octavian Goga” (CN O. Goga) din Miercurea Ciuc are ca obiect tranziţia către o economie cu emisii scăzute de carbon şi include reabilitarea interioară şi exterioară a imobilului, modernizarea grupurilor sanitare, înlocuirea uşilor şi ferestrelor. La această clădire nu s-au făcut reparaţii şi alte intervenţii de când a fost construită, imobilul datând din 1973.

„Eu, personal, aştept demararea acestui proiect de trei ani şi jumătate. Este mană cerească pentru CN O. Goga, întrucât elevii vor veni să locuiască aici şi nu vor mai opta să stea în gazdă. Până acum, o parte semnificativă dintre elevii noştri, care nu locuiesc în oraş, alegeau această opţiune, pentru că internatul nu oferea condiţii optime, mai ales cele legate de căldură şi apă caldă”, a declarat directoarea şcolii, prof. Magdalena Dumbravă.

Internatul, cu o capacitate de cazare de 100 de locuri, a fost construit în urmă cu 47 de ani, cu scopul de a găzdui elevii din alte localităţi înscrişi la această şcoală. În ultimul an, au locuit aici 60 de elevi din zona de nord a judeţului, din Voşlăbeni, din Bălan, din localităţile învecinate municipiului Miercurea Ciuc, dar şi din judeţele limitrofe, ceilalţi preferând să stea în gazdă sau să facă naveta.

„Suntem foarte încântaţi de reuşita implementării acestui proiect. Astfel, vom avea condiţii mult mai bune şi pentru sălile de lectură, pentru Biblioteca şcolară, pentru cercurile pe care le avem (Ucenicul Astronom, Cercetaşii României) care funcţionează tot acolo. Condiţiile vor fi cele normale zilelor noastre şi vor respecta normele europene”, a conchis directoarea Colegiului Naţional „Octavian Goga”.

Termenul prevăzut pentru finalizarea proiectului este sfârşitul lunii septembrie.

Daniela DRĂGAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.