Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Locaţie nouă pentru centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din Topliţa | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Sănătate » Locaţie nouă pentru centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din Topliţa
Locaţie nouă pentru centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din Topliţa

Locaţie nouă pentru centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din Topliţa

  • De aproape o săptămână, oamenii peste 65 de ani sau cei care fac parte din etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 se vaccinează într-un centru nou, la Topliţa. Dacă înainte funcţiona în incinta sălii de sport a Colegiului „Mihai Eminescu”, acum oamenii îşi primesc vaccinul în internatul aceluiaşi colegiu. Pe lângă faptul că acolo este mult mai cald, elevii nu se mai intersectează cu pacienţii

Din 21 februarie, pacienţii programaţi pentru vaccinul împotriva COVID-19 la centrul din Topliţa sunt aşteptaţi la internatul Colegiului „Mihai Eminescu”, nu la sala de sport, cum erau obişnuiţi. Noul centru, administrat de către Primăria Topliţa, este organizat astfel încât să respecte toate normele sanitare şi de distanţiere socială. Acesta este alcătuit dintr-o sală de aşteptare, cabinetul de înregistrare şi triaj, trei cabinete pentru vaccinarea propriu-zisă, un cabinet amenajat şi dotat pentru acordarea primului-ajutor şi zece locuri pentru monitorizare post vaccinare.

Contactat de reporterul Informaţia Harghitei, coordonatorul centrului de vaccinare din Topliţa, Ciprian Rugină, a spus că se bucură foarte mult pentru deschiderea noii locaţii de vaccinare. Chiar dacă procesul se desfăşura în condiţii bune şi în sala de sport, acum există câteva avantaje. „Aici este mult mai cald decât în sala de sport şi reuşim să păstrăm circuitele mai bine pentru că elevii nu se mai intersectează cu pacienţii”, zice acesta.

Înainte de începutul semestrului al II-lea, directorul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” spunea că aşteaptă mutarea centrului de vaccinare din sala de sport în internat din aceleaşi motive. „Va fi puţin mai complicat acum să evităm intersectarea persoanelor care vin la vaccin cu elevii, dar vorbim despre o situaţie temporară”, preciza Dumitru Citirigă la vremea respectivă.

Mădălina MICU

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.