Livezi: Casă distrusă de un incendiu | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 25 iunie 2022
Home » Societate » Livezi: Casă distrusă de un incendiu
Livezi: Casă distrusă de un incendiu

Livezi: Casă distrusă de un incendiu

  • Pentru reconstrucţia casei, proprietarii au nevoie de ajutor

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri după-amiază, la o casă şi două anexe (bucătărie de vară şi centrală) din satul Livezi. Pentru stingerea focului au intervenit pompierii militari şi civili din cadrul Detaşamentului Miercurea-Ciuc, SVSU Văcăreşti, Nădejdea şi Mihăileni, cu 5 autospeciale de intervenţie.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a informat că la sosirea pompierilor arderea se manifesta cu flacără şi degajări mari de fum, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, la nivelul acoperişului casei şi centralei, iar bucătăria de vară era arsă. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite şi, din fericire, nu s-au înregistrat victime. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un conductor, cablu electric defect.

S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de 50.000 lei, însă pierderile materiale au fost evaluate la aproximativ 150.000 de lei.

Ulterior, pe pagina de Facebook a Asociaţiei pentru promovarea tradiţiilor şi turismului în Livezi a fost postat un apel pentru cei care pot să vină în sprijinul celor doi proprietari prin donaţii, pentru a-i ajuta să-şi reconstruiască locuinţa.

„Doi oameni cu o bunătate şi seninătate cum rar am întâlnit au nevoie de ajutor! Este vorba de Bucur Ioan şi Bucur Elisabeta a căror casă din satul Livezi, comuna Mihăileni, a ars în data de 18 martie 2022. Din păcate, locuinţa a fost distrusă complet şi pentru a putea reconstrui este nevoie de ajutorul nostru al tuturor. Ion şi Erzsike, cum îi cunosc locuitorii din Livezi, sunt doi oameni care şi-au dedicat viaţa familiei şi cu multă muncă şi-au construit o căsuţă lângă cea părintească, unde şi-au dorit să se retragă la pensie. Din păcate, în incendiu au fost distruse ambele case aflate în gospodărie şi odată cu ele şi lucrurile din interior. Vă rugăm pe toţi să faceţi o faptă bună în Postul Paştilor şi să întindeţi o mână de ajutor! Dumnezeu să vă răsplătească înzecit jertfa!

Cont pentru donaţii: RO62RNCB0152042345410001, banca BCR,  titular Bucur Ioan”, au scris reprezentanţii Asociaţiei pentru promovarea tradiţiilor şi turismului în Livezi.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.