Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Lista formațiilor care vor cânta la Rockstadt Extreme Fest a fost completată cu una din Islanda și alta din Germania | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Timp Liber » Lista formațiilor care vor cânta la Rockstadt Extreme Fest a fost completată cu una din Islanda și alta din Germania
Lista formațiilor care vor cânta la Rockstadt Extreme Fest a fost completată cu una din Islanda și alta din Germania

Lista formațiilor care vor cânta la Rockstadt Extreme Fest a fost completată cu una din Islanda și alta din Germania

În această săptămână, organizatorii Rockstadt Extreme Fest – cel mai important festival de muzică rock extrem din sud-estul Europei – au anunțat alte două nume care, în perioada 30 iulie – 2 august, vor urca pe scenele amplasate la baza cetății Râșnov.

Din Islanda va veni Katla, o trupă de post-rock, înființată în urma cooperării muzicale dintre Einar Thorberg Guðmundsson (multi-instrumentist și voce) și Guðmundur Óli Pálmason (artist vizual și fost toboșar în Sólstafir). Cei doi se cunosc de mai multe zeci de ani, dar colaborarea a început undeva în 2015. După numai câteva luni, Katla a lansat prima melodie, extrasă de pe EP-ul Ferðalok 7, iar în 2017 formația a reușit să lanseze și albumul de debut – Móðurástin.

Publicul a fost rapid atras de noua formație grație compozițiilor puternice, cu note atmosferice și melancolice pe alocuri, ce îmbină cu măiestrie riff-urile complexe, cu sound-uri profund pătrunse de influențe întunecate, ce hipnotizează ascultătorul. Versurile pieselor spun povestea celor care trăiesc într-o țară a contrastelor, un teritoriu în care focul și gheața coexistă, iar iernile pline de întunecime sunt completate de veri cu soare în miez de noapte.

A doua formație anunțată de organizatori în această săptămână este Bethlehem – una dintre cele mai cunoscute trupe de black/doom metal din Germania, care are o vechime de aproape 30 de ani.

Discografic, formația și-a bifat debutul în 1994, când a apărut albumul Dark Metal. Chiar dacă formația s-a remarcat prin abordarea stilului black metal, în timp, formația a lăsat în urmă această influență, precum și cea de doom, în favoarea durității germane, completată pe alocuri de sound-uri electro.

Pe lângă cele 17 materiale apărute, în cei 28 de ani de existență, formația a compus și linia melodică a filmului american Gummo.

Katla și Bethlehem se alătură altor formații confirmate pentru ediția cu numărul 8 a festivalului: Overkill, Anthrax, Cattle Decapitation, The Black Dahlia Murder, Death Angel, Philip H. Anselmo & The Illegals (toate 6 din SUA), Despised Icon, Kataklysm (ambele din Canada), Cradle of Filth, Dyscarnate (ambele din Marea Britanie), Unleashed, In Mourning, Mephorash (toate trei din Suedia), In The Woods…, Mayhem, Kampfar (toate trei din Norvegia), Rotting Christ (Grecia), Infected Rain (Moldova).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020

  • Pre-sale 3: 1.000 de abonamente la prețul de 270 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 25.11.2019;
  • Pre-sale 4: 1.000 de abonamente la prețul de 310 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 20.01.2020;
  • Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;
  • Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020.
  • În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/ buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29.06.2020.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.