Lichidarea ultimelor focare ale incendiului de la Subcetate a continuat și astăzi | Informația Harghitei - jurnal independent Lichidarea ultimelor focare ale incendiului de la Subcetate a continuat și astăzi | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 21 iunie 2024
Home » Societate » Lichidarea ultimelor focare ale incendiului de la Subcetate a continuat și astăzi
Lichidarea ultimelor focare ale incendiului de la Subcetate a continuat și astăzi

Lichidarea ultimelor focare ale incendiului de la Subcetate a continuat și astăzi

Misiunea de lichidare a ultimelor focare la incendiul de vegetație uscată de la Subcetate, zona Mortonca, izbucnit duminică, a continuat și astăzi. Pentru stingerea focarelor acționează pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița, alături de SVSU Subcetate și salariați ai Ocolului Silvic Toplița, care au rămas în supraveghere noaptea trecută.

ISU Harghita a informat că suprafața afectată de incendiu este de aproximativ 10 ha de vegetație uscată și puieți.

Conform sursei citate, la misiunea de duminică au fost mobilizate forțe și mijloace din cadrul subunităților de intervenție Toplița și Miercurea Ciuc, precum și 7 SVSU ale localităților din zonă: Gălăuțaș, Sărmaș, Subcetate, Remetea, Ditrău, Ciumani, Lăzarea, dar și cetățeni și lucrători de la Ocolul Silvic Toplița, care, cu efort susținut, au reușit limitarea propagării flăcărilor la pădurea masivă și plantația de molid, din apropiere”, a arătat Biroul de presă din cadrul ISU Harghita.

Comentarii:

comentarii