Lansarea programului „Conduce judeţul pentru o zi!” | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 30 noiembrie 2023
Home » Învățământ » Lansarea programului „Conduce judeţul pentru o zi!”
Lansarea programului „Conduce judeţul pentru o zi!”

Lansarea programului „Conduce judeţul pentru o zi!”

 

Luni, 23 februarie, la sediul Consiliului Judeţean Harghita, în prezenţa preşedintelui instituţiei, Borboly Csaba, a reprezentanţilor Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Harghita – Réti Zsófia şi Koronka Sándor, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita – inspectorii şcolari Erdei Lucica şi Adorján Attila, ai Consiliului Judeţean al Elevilor Maghiari din judeţul Harghita, respectiv a elevilor din cadrul consiliilor de elevi din judeţ, a avut loc lansarea programului Conduce judeţul pentru o zi!

În cuvântul de deschidere, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a afirmat că „participarea în cadrul acestui program este binevenită şi oferă elevilor posibilitatea de a cunoaşte modalitatea de funcţionare a instituţiei Consiliului Judeţean, a activităţii pe care acesta o desfăşoară zilnic, procesul decizional, dar şi oportunitatea ca tinerii să se implice în viaţa judeţului”. „Ideile noi, opiniile menite a îmbunătăţi activitatea Consiliului Judeţean, dar şi pe cea a autorităţilor locale sunt binevenite, aceasta fiind totodată una dintre modalităţile prin care tinerii îşi pot face auzită vocea”, a spus Borboly Csaba. Implicarea în activităţile extraşcolare reprezintă o alternativă de cooptare a tinerilor de a desfăşura o activitate pro-activă şi implicarea în viaţa comunităţii.

Atât reprezentanţii direcţiei de tineret şi sport, cât şi cei ai inspectoratului şcolar au vorbit despre importanţa implicării în acest program, conchizând că acesta este unul benefic pentru tineri, oferindu-le posibilitatea de a se familiariza cu aspecte din domeniul administraţiei publice.

Koronka Sándor, reprezentantul direcţiei de tineret şi sport, a făcut o prezentare a programului propriu-zis, iar la final s-au prezentat elevii participanţi şi au vorbit despre importanţa participării în cadrul acestui program.

Programul „Conduce judeţul pentru o zi!” doreşte să modeleze la o scară mai mică şi cu caracter de joacă procesul prin care se ajunge la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Elevii participanţi la acest program pot afla informaţii folositoare despre modul de desfăşurare a unei campanii electorale, sau a unei alegeri, precum şi cum ajunge o idee bună să fie pusă în practică printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.