Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

La revedere toamnă… | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Societate » La revedere toamnă…
La revedere toamnă…

La revedere toamnă…

Cu tot alaiul ei de frunze ruginii, roade bogate, puse-n cele cămări şi multe festivaluri unde oamenii se adună să se bucure împreună de rodul muncii lor de un an, toamna se pregăteşte de odihnă, dar încă mai are lucruri de oferit. La o astfel de sărbătoare tomnatică a luat parte Ansamblul Artistic de Amatori „Plaiuri Tulgheşene”: cea de-a IV-a ediţie a sărbătorii sărmăşenilor – „Festivalul Toamnei”.

Într-un cadru de basm pe dealul Bisericii Ortodoxe din Sărmaş-Harghita, organizatorii ne-au primit ca pe nişte fraţi buni. Lume foarte multă, numeroşi participanţi la expoziţiile animaliere, agenţi economici, mese întinse, oameni primitori, iar pe scenă, după deschiderea oficială, artiştii au oferit ce au avut pregătit pentru o asemenea ocazie.

plai tulg 1Noi, cei de la Ansamblul Artistic de Amatori „Plaiuri Tulgheşene”, am deschis programul artistic, fiind urmaţi de gazde; au urcat apoi pe scenă „Nemuritorii” cu al lor repertoriu de cântece haiduceşti, foarte gustat de public. A urmat premierea la care am stat şi noi din solidaritate cu fermierii tulgheşeni participanţi şi ne-am bucurat când am auzit că le-a fost strigat numele. Nu am reuşit să-i vedem pe cei din Stânceni-Ciobotani (Mureş) pentru că ne grăbeam să ajungem acasă, dar sperăm să-i vedem la noi, la Tulgheş, pe scenă la Festivalul „Roata stelelor”, anul viitor când avem o ediţie jubileu.

Sâmbătă mai avem o sărbătoare tomnatecă – „Întâlnirea dintre generaţii” – reîntâlnirea absolvenţilor de gimnaziu de care se ocupă în mod direct fostul profesor de geografie Dumitru Ungureanu. Apoi ne pregătim pentru sărbătorile de iarnă, căci intrând în postul Crăciunului nu mai jucăm, ci învăţăm colinde şi alte obiceiuri care la noi, la Tulgheş, sunt destule şi variate.

Lăcrămioara Pop, Căminul Cultural Tulgheş

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.