Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

La Borsec sosesc fotografiile unora dintre cei mai buni fotografi de natură din România | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Cultură » La Borsec sosesc fotografiile unora dintre cei mai buni fotografi de natură din România
La Borsec sosesc fotografiile unora dintre cei mai buni fotografi de natură din România

La Borsec sosesc fotografiile unora dintre cei mai buni fotografi de natură din România

Ceaun Borsec Festival (13-15 iulie) doreşte să ofere un loc important în cadrul programului şi fotografiei, iar iubitorii acestei arte o să aibă parte şi de alte surprize. Tema expoziţiei este – nici nu se putea altfel – „APA”.

Parcul central din Borsec va fi gazda unei expoziţii de fotografie unică, realizată în parteneriat cu ALPIN FILM FESTIVAL, festivalul filmelor de munte, şi Asociaţia de fotografi FORONA. Vor fi expuse fotografiile unora dintre cei mai buni fotografi de natură din România.

„Suntem foarte bucuroşi pentru că expoziţia noastră de fotografie a ajuns la Regina Apelor Minerale. Din Piaţa Sfatului din Braşov, expoziţia APA a ajuns la Borsec. Mulţumim în special lui Dan Dinu pentru ajutorul acordat şi prietenilor de la Nikon România”, a declarat Dan Burlac, directorul Alpin Film Festival, renumitul producător de filme fiind şi unul dintre organizatorii primei ediţii Ceaun Borsec Festival la Borsec, ca preşedinte al Asociaţiei Culturale Secvenţe.

După cum ne-a explicat fotograful Dan Dinu, iniţiator al proiectului România Sălbatică, fotografia de natură nu ţine doar de aparatură, ci mai ales, de cât eşti de dispus să renunţi la confort pentru a petrece cât mai mult timp în aer liber. Şansele de a face o imagine bună sunt direct proporţionale cu cât eşti de perseverent.

„Fotografia în general, şi cea de natură în particular, au ajuns să fie astăzi un bun de larg consum, însă puţine imagini sunt cu adevărat creative şi ies din sfera instantaneelor de vacanţă. În ultima vreme însă, tot mai mulţi fotografi depun eforturi considerabile pentru a dezvolta acest domeniu, iar membrii Forona (Organizaţia fotografilor de natură din România) nu fac excepţie. Dacă eşti suficient de dedicat acestui domeniu, rezultatele nu vor întârzia să apară”, a declarat Dan Dinu.

El a adăugat că expoziţia „APA” înglobează acest element în mai toate stările lui şi ne trimite pe şase din cele şapte continente. „Este un omagiu pentru această resursă extrem de preţioasă, pe care noi, aici în România, o avem din plin şi nu o conştientizăm la adevărata ei valoare. Este, în acelaşi timp, şi un îndemn la conservare şi protecţie, atât a zonelor naturale deosebite şi a animalelor care le populează, cât şi a resursei în sine. Expoziţia invită la o călătorie printre gheţurile Antarcticii sau cascadele Islandei, prin lumea fascinantă a păsărilor de apă sau a junglei ecuatoriale, pe lacuri din Asia şi Africa, prin Carpaţii Româneşti sau Delta Dunării, prin Yellowstone sau în nordul Europei pentru a admira o balenă albastră, cel mai mare animal care a trăit vreodată pe această planetă. Este o expoziţie a bio  diversităţii”.

∗∗∗

Alte informaţii din anunţul oficial şi lista completă a celor care expun poate fi consultată pe: http://photolife.ro/ro/stiri/664/APA.

Ceaun Borsec Festival este un proiect iniţiat de către Asociaţia Secvenţe şi restaurantul Papa la Sanyi şi doreşte să readucă în prim-plan potenţialul oraşului Borsec ca staţiune de interes naţional, iniţiativa bucurându-se de susţinerea Primăriei oraşului. Prin acest festival se doreşte creşterea numărului celor care apreciază şi promovează tradiţia balneară, bogăţia, frumuseţea, valorile culturale şi interculturale unice ale staţiunii, precum şi gastronomia autentică sănătoasă a zonei.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.