Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Korn, legendara formație americană, va concerta în cadrul ARTmania Festival 2024 | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Timp Liber » Korn, legendara formație americană, va concerta în cadrul ARTmania Festival 2024
Korn, legendara formație americană, va concerta în cadrul ARTmania Festival 2024

Korn, legendara formație americană, va concerta în cadrul ARTmania Festival 2024

 • A fost făcut public și programul pe zile

Korn, unul dintre numele cele mai influente ale scenei rock și metal internaționale, care a contribuit semnificativ la definirea și promovarea curentului nu-metal, și Spiritbox, una dintre noile senzații metal ale momentului, vor urca pe scena ARTmania Festival ce va avea loc în perioada 26-28 iulie 2024, la Sibiu.

Cele două trupe se adaugă line-up-ului ediției cu numărul 17 care include o serie de nume sonore, ce vor fi prezente în Piața Mare din Sibiu, precum: Borknagar (NO), Monuments (UK), Satyricon (NO), The Flower Kings (SE), Alpha Q (RO), Awake the Demons (RO) și TAINE (RO).

Organizatorii au promis că lista nu se încheie aici, urmând să fie anunțate și alte nume.

Concertul pe care Korn îl va susține în cadrul festivalului face parte din turneul european de promovare a celui mai recent album, „Requiem”, trupa alegând ARTmania pentru show-ul pe care îl vor susține la aproape zece ani de la ultima întâlnire cu publicul din România.

Despre istoria formației Korn, organizatorii ARTmania scriu, într-un comunicat de presă:

„Apărută în 1993 în Bakersfield, California, prin unirea forțelor a trei membri ai fostei formații funk metal L.A.P.D., Korn (SUA) a luat cu asalt lumea muzicală încă de la debut, surprinzând cu un sound cu totul inedit pentru acea vreme.

Cu ajutorul producătorului Ross Robinson, trupa a pus fundația a ceea ce va fi ulterior cunoscut drept genul «nu-metal» odată cu influentul lor debut auto-intitulat din 1994 și cu continuarea sa de și mai mare succes «Life is Peachy» (1996). Albumul de debut a consolidat statutul Korn de «unul dintre cei mai mari game changers din istoria muzicală a anilor ’90», ce va influența și inspira numeroase trupe și va deschide calea pentru apariția unora dintre cele mai de succes tinere formații ale momentului.  

Însă albumele «Follow the Leader» (1998, ce a debutat pe primul loc în Billboard 200, cu cel puțin 268.000 de exemplare vândute în prima săptămână de la lansare) și apoi «Issues» (1999) au fost cele care au adus Korn în atenția publicului larg și au atras succesul comercial, cimentându-le locul de legende ale industriei muzicale aflate mereu în topul preferințelor fanilor din întreaga lume, cu o carieră de succes chiar și la aproape 30 de ani de la înființare.  

Această legendă a scenei metal internaționale, ce are la activ 14 albume de studio și un palmares impresionant de premii, se va reîntâlni cu fanii din România, la festivalul ARTmania, pe 27 iulie, în cadrul unui show care promite să fie cu totul special!”.

Spiritbox, cealaltă formație anunțată de către organizatorii ARTmania Festival, va susține pentru prima oară un concert în România. Trupa canadiană a cunoscut o ascensiune rapidă, reușind să strângă 66 de milioane de streamuri înainte de a-și lansa albumul de debut, număr care a crescut la 300 de milioane după lansarea primului LP, „Eternal Blue” (2017). De altfel, acest material a ajuns pe locul 1 în topurile rock și hard rock din SUA și Canada, urcând pe locul #13 pe Billboard 200.

Anul acesta, Spiritbox a fost pentru prima dată nominalizată la premiile Grammy, categoria „best metal performance” pentru piesa „Jaded”.

Programul pe zile

După doi ani în care concertele pe scena din Piața Mare au fost extinse pe durata a trei zile, acum se revine la programul tradițional. Astfel, duminică, în cea de-a treia zi de festival, show-urile se vor muta în curțile muzeelor din zona centrală a cetății sibiene, locuri mai intime și potrivite pentru spectacolele programate pentru ultima zi a ediției din acest an. „Acesta este primul pas în reintroducerea scenelor pe care în trecut au concertat nume iconice precum: Peter Hammill, Deine Lakaien, 65days of static, Tides of Nebula sau Hauschka” – precizează organizatorii în cadrul unui comunicat de presă.

În primele două zile ale festivalului, programul este:

Vineri, 26 iulie

 • Satyricon
 • The Flower Kings
 • Alpha Q
 • Alte 3 formații vor fi anunțate în curând.

Sâmbătă, 27 iulie

 • Korn
 • Spiritbox
 • Borknagar
 • Monuments
 • TAINE
 • Awake The Demons

Abonamente și bilete

Potrivit organizatorilor, în acest moment mai sunt disponibile:

 • aproximativ 150 de abonamente de 3 zile (pentru vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie în Piața Mare și duminică, 28 iulie, în diverse locații din zona centrală a orașului Sibiu) la prețul de 450 lei/buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
 • aproximativ 300 de abonamente de 2 zile (pentru zilele de vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie) la prețul de 450 lei/buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
 • aproximativ 1.500 abonamente de două zile (pentru zilele de vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie) la prețul de 550 lei/buc. + taxe, disponibile în limita stocului; urmând ca la următorul anunț prețul acestora să fie de 650 lei/buc. + taxe.

Pe lângă acestea, sunt disponibile și bilete de o zi, astfel:

 • 333 bilete individuale pentru „Day of Choice” (vineri, 26 iulie sau sâmbătă, 27 iulie) la prețul de 333 lei/buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
 • 500 bilete individuale pentru ziua de vineri, 26 iulie 2024, la prețul de 350 lei/buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
 • 500 bilete individuale pentru ziua de sâmbătă, 27 iulie 2024, la prețul de 350 lei/buc. + taxe, disponibile în limita stocului.

Abonamente și bilete pentru ARTmania Festival 2024 sunt în vânzare pe website-ul oficial (www.artmaniafestival.ro) și pe iabilet.ro.

Despre ARTmania Festival

ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea   de îmbinare dintre artă și divertisment, reprezintă o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.

Începând cu 2006, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al   proiectelor muzicale contemporane. Muzica este componenta de bază, dar reprezintă doar o parte din experiența pe care ARTmania Festival a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Încă de la început, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală care să ofere publicului diverse evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum concerte, expoziții, lansări de carte și proiecții de film.

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei. 

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, la care au concertat, între alții, Steven Wilson, Serj Tankian, Devin Townsend, Dream Theater, Opeth, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall și Deine Lakaien.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.