Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Klaus Iohannis, în dialog cu cetăţenii: „Nimeni nu a reuşit să-i îngenuncheze pe români şi PSD în veci pururi nu va reuşi” | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 22 mai 2024
Home » Politic » Klaus Iohannis, în dialog cu cetăţenii: „Nimeni nu a reuşit să-i îngenuncheze pe români şi PSD în veci pururi nu va reuşi”
Klaus Iohannis, în dialog cu cetăţenii: „Nimeni nu a reuşit să-i îngenuncheze pe români şi PSD în veci pururi nu va reuşi”

Klaus Iohannis, în dialog cu cetăţenii: „Nimeni nu a reuşit să-i îngenuncheze pe români şi PSD în veci pururi nu va reuşi”

La comanda PNL,
Executat de Informaţia Harghitei,
Cod Mandatar 31190005

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că el nu se află în competiţie electorală cu PSD, ci în război cu acest partid. Motivul războiului cu PSD: social-democraţii au guvernat „împotriva românilor”

Întâlnirea lui Klaus Iohannis cu bistriţenii a avut loc exact la cinci ani de zile după ce şeful statului a câştigat primul mandat, pe 16 noiembrie 2014. Preşedintele României a sosit în centrul istoric al oraşului Bistriţa, lângă Biserica Evanghelică, unde a fost întâmpinat de un număr mare de cetăţeni şi de secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, deputat de Bistriţa. Şeful statului a fost aplaudat de bistriţeni. Klaus Iohannis a luat oraşul la pas, dialogând cu cetăţenii şi răspunzând urărilor de bun venit: „Bine v-am găsit, mi-a fost dor”. Bistriţenii s-au fotografiat cu şeful statului sau i-au cerut autografe pe cea mai recentă carte.

Un biciclist s-a oprit pentru a face o fotografie cu preşedintele şi pentru a-i transmite salutul „comunităţii bicicliştilor”. „Aşteptăm cei 47 de kilometri de pistă pe care i-a promis PSD-ul”, a comentat biciclistul, cu referire la restanţele primarului PSD din localitate. „Poate-i lasă pe liberali la conducere şi se vor realiza”, a replicat preşedintele.

În faţa sediului PNL, Iohannis a fost primit cu pâine şi sare de un grup de femei şi bărbaţi îmbrăcaţi în frumoasele costume populare din zonă. Preşedintele a primit cadou un ceas de perete. „Am avut ca primar la Sibiu un slogan: <pentru ca treaba să meargă ceas>, vă doresc şi vouă tot aşa ceva, a mulţumit preşedintele.

Un cetăţean şi-a exprimat revolta faţă de faptul că România este condusă, în continuare, de comunişti. „Păi eu ce zic la toate adunările, că PSD 30 de ani numai a stricat!, i-a răspuns Iohannis.

De la sediul PNL, şeful statului a mers pe jos, spre sala în care a avut loc întâlnirea cu cetăţenii din judeţul Bistriţa-Năsăud, fiind întâmpinat cu căldură de locuitorii oraşului. La intrarea în sală, şeful statului a fost aşteptat de echipa de robotică a Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”. Preşedintele a stat de vorbă cu aceştia şi a făcut o fotografie cu tinerii.

Klaus Iohannis a dialogat şi cu jurnaliştii veniţi în număr mare, explicându-le că la dezbaterea de marţi vor fi abordate „toate temele de interes” într-o campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale. Candidatul PNL a precizat că la întâlnire vor fi prezenţi politologi, formatori de opinie şi jurnalişti, persoane care sunt „foarte bine puse în temă”.

Turul doi trebuie câştigat cu o majoritate covârşitoare

La reuniunea din Sala Polivalentă au participat 2.000 cetăţeni şi simpatizanţi ai şefului statului. Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis că turul doi al alegerilor prezidenţiale trebuie câştigat cu o majoritate covârşitoare care să arate PSD-ului unde îi este locul şi anume în opoziţie. „Eu nu sunt cu PSD într-o competiţie electorală, eu sunt cu PSD în război. Noi suntem cu PSD în război. Şi asta nu pentru că noi suntem aşa, răi, pentru că ei au fost răi cu românii. PSD a guvernat împotriva românilor, PSD a venit la putere cu promisiuni mari şi nici nu a ajuns bine în Palatul Victoria şi au început să încerce să subjuge justiţia, să acapareze marile sisteme publice. PSD a atacat democraţia din România. Este inadmisibil, a fost inadmisibil şi rezultatul este cel pe care l-au meritat, au fost înlăturaţi de la putere!”, a declarat şeful statului.

Klaus Iohannis le-a spus susţinătorilor săi că războiul pe care îl poartă cu PSD nu s-a terminat şi că este important ca, printr-o prezenţă consistentă la urne, să fie câştigată bătălia din 24 noiembrie, pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

PSD a luptat împotriva românilor

Preşedintele a mai afirmat că PSD a guvernat împotriva românilor şi chiar a luptat împotriva cetăţenilor acestei ţări în stradă. Imaginaţi-vă, guvernul PSD a luptat în stradă la propriu împotriva românilor. Şi mă refer, desigur, la acel 10 august de anul trecut. Inimaginabil, dar până acolo i-a dus mintea să încerce să-i îngenuncheze pe români cu forţa. Mare prostie! Cum să-i îngenunchezi pe români cu forţa? Nimeni nu a reuşit, nimeni nu a reuşit să-i îngenuncheze pe români şi PSD în veci pururi nu va reuşi, a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a afirmat că PSD este principalul motiv pentru care România nu s-a dezvoltat aşa cum ar fi trebuit. „Dar, de stricat, dragii mei, au reuşit să strice multe. În ultimii 30 de ani de când ne-am eliberat de comunism, încă nu am reuşit să ne eliberăm de tot de comunişti. Deci, în ultimii 30 de ani de când ne-am eliberat de comunism, în realitate, PSD a făcut foarte mult rău României. PSD este motivul principal pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, este motivul principal pentru care România nu s-a dezvoltat mai bine, PSD este motivul principal pentru care 4 milioane de români au plecat din ţară fiindcă nu s-au regăsit în sistemele de aici, a acuzat Klaus Iohannis.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.