Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Klaus Iohannis: De la 1 iunie se redeschid terasele şi se va putea circula între localităţi fără declaraţie | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Societate » Klaus Iohannis: De la 1 iunie se redeschid terasele şi se va putea circula între localităţi fără declaraţie
Klaus Iohannis: De la 1 iunie se redeschid terasele şi se va putea circula între localităţi fără declaraţie

Klaus Iohannis: De la 1 iunie se redeschid terasele şi se va putea circula între localităţi fără declaraţie

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, ieri, că de la 1 iunie vor fi ridicate o serie de restricţii. Una dintre ele se referă la faptul că se vor redeschide terasele, „însă e clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale şi acestea vor fi comunicate” – mesele vor fi la cel puţin 2 metri distanţă şi vor putea sta maximum 4 persoane la o masă.

Tot de la 1 iunie deplasările între localităţi vor fi libere, astfel că nu va mai fi nevoie de declaraţie pe propria răspundere.

De la aceeaşi dată, a anunţat preşedintele, se va putea merge la plajă, însă cu păstrarea distanţei de 2 metri între scaune.

Klaus Iohannis a mai spus că se va relua transportul internaţional rutier şi feroviar, în condiţii de distanţare şi de igienă.

De asemenea, vor deveni posibile spectacolele în aer liber, cu un număr maximum de 500 de spectatori, aşezaţi pe scaune la distanţele impuse de reguli.

De luni se vor putea relua competiţiile pentru sporturile care se practică în aer liber, mai puţin pentru sporturile de contact. Competiţiile se vor desfăşura fără spectatori.

„Am avut o şedinţă destul de lungă împreună cu premierul Orban, cu mai mulţi miniştri şi consilieri prezidenţiali. Am analizat situaţia în care ne aflăm, stadiul epidemiei şi ce măsuri se impun în perioada imediat următoare. Avem şi astăzi aproape 200 de cazuri noi, avem aproape 200 de persoane la terapie intensivă. Deci, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecinţă, în continuare, atenţie, atenţie, atenţie!”, a spus preşedintele Klaus Iohannis la sfârşitul şedinţei de lucru care a avut loc la Cotroceni.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.