Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Kelemen Hunor: „Sâmbătă vom oficializa retragerea din Guvern” | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Politic » Kelemen Hunor: „Sâmbătă vom oficializa retragerea din Guvern”
Kelemen Hunor: „Sâmbătă vom oficializa retragerea din Guvern”

Kelemen Hunor: „Sâmbătă vom oficializa retragerea din Guvern”

UDMR va oficializa sâmbătă retragerea din Guvern, a declarat Kelemen Hunor, după o întâlnire avută cu premierul Ponta, precizând că formaţiunea sa (care merge în opoziţie) va sprijini învestirea cabinetului Ponta 4.

„Sâmbătă vom oficializa retragerea din Guvern. Eu sper că programul de la guvernare nu se va schimba. Eu sunt convins că acest Guvern trebuie să meargă mai departe, nu avem nici un motiv să nu dăm un vot pentru învestirea Guvernului Ponta 4. Noi vom merge în opoziţie. În proiectele importante pentru România vom colabora cu toate forţele politice. Noi vom vota pentru proiecte care sunt în folosul oamenilor, fie că vin de la Iohannis, de la Ponta sau altcineva. Nu facem opoziţie de dragul opoziţiei”, a declarat Kelemen.

În ceea ce priveşte cooptarea la guvernare a pseudo-partidului lui Călin Popescu Tăriceanu, liderul UDMR a declarat că va trebui găsită o soluţie juridică în acest sens.

„Nu am discutat despre noua structură a Guvernului, nu este treaba mea. PLR nu există oficial. Trebuie să găsească o soluţie juridică”, a mai menţionat Kelemen.

Reamintim că PLR este, la origine, un mic partid de apartament din Braşov, numit Partidul Naţional al Mediului, înfiinţat de un afacerist condamnat la închisoare. Potrivit Realitatea, Tăriceanu şi-ar fi achiziţionat partidul menit să-i acomodeze pe liberalii nemulţumiţi de ieşirea de la guvernare a PNL cu bani de la Sebastian Ghiţă, amicul premierului Ponta.

Deşi lansat pe scena politică cu mare fast, în fapt, PLR nu există oficial sub această titulatură. Tribunalul Bucureşti a respins pe 22 septembrie a.c. solicitarea formulată de Partidul Naţional al Mediului pentru transformarea acestuia în Partidul Liberal Reformator prin modificarea Statutului, a denumirii şi a programului politic. (yahoo news)

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Nimeni nu intelege retragerea UDMR de la guvernare. Poate n-o inteleg nici liderii lor. Cert este ca in opozitie vor putea striga mai mult si mai tare impotriva Guvernului, mai ales pe tema autonomiei! Se vor simti dezlegati de orice obligatii si isi vor inteti actiunile autonomist-separatiste. Deci, atentie guvernanti români, nu va luati dupa declaratiile ipocrite ale UDMR.

    • Are dreptate dl.Vasile Isan. Se vede deja efectul iesirii din Guvern.Extremistii maghiari au inceput pe fata lupta impotriva romanilor si a statului roman! Masurile legale trebuie aplicate pina la capat, fara a da semne de cedare la santaj si amenintari. Odata si odata trebuie incetata obraznicia separatist-autonomista, daca vrem sa avem liniste si pentru romani si pentru maghiari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.