Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Joi, în oraşul Bălan: Ansamblul Artistic „Ciocârlia” al MAI susţine spectacolul „Uniţi prin cântec” | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Societate » Joi, în oraşul Bălan: Ansamblul Artistic „Ciocârlia” al MAI susţine spectacolul „Uniţi prin cântec”
Joi, în oraşul Bălan: Ansamblul Artistic „Ciocârlia” al MAI susţine spectacolul „Uniţi prin cântec”

Joi, în oraşul Bălan: Ansamblul Artistic „Ciocârlia” al MAI susţine spectacolul „Uniţi prin cântec”

Ansamblul Artistic „Ciocârlia” al Ministerului Afacerilor Interne va susţine mâine, 22 noiembrie, începând cu ora 17:00, la Casa de cultură din oraşul Bălan, spectacolul „Uniţi prin cântec”, în contextul emoţionantului moment de împlinire a 100 de ani de la Marea Unire.

Spectacolul este organizat de Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne şi Instituţia Prefectului – judeţul Harghita, în parteneriat cu Primăria oraşului Bălan.

Vă aşteptăm cu dragă inimă, să ne bucurăm împreună de trilurile artiştilor şi plânsetul instrumentelor!

Intrarea este liberă!

xxx

Primarul oraşului Bălan, Gheorghe Iojiban, şi-a exprimat bucuria că un eveniment de o asemenea anvergură şi în acest moment al sărbătoririi Centenarului Marii Uniri se va desfăşura în localitatea de la poalele Hăşmaşului. De asemenea, la rândul său, a invitat pe toţi cetăţenii judeţului la acest spectacol.

Totodată, primarul a mai spus că, pe lângă acest eveniment judeţean, organizat de Prefectura Harghita şi MAI, la nivel local, Centenarul Marii Uniri va fi sărbătorit în preajma şi în ziua de 1 Decembrie, prin mai multe manifestări ce vor fi organizate de autoritatea publică locală împreună cu alţi parteneri. Astfel, a precizat Gheorghe Iojiban, au fost depuse trei proiecte la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale pentru organizarea manifestărilor dedicate Centenarului, din care au fost aprobate două. Printre invitaţii care vor veni în oraşul Bălan se vor afla 20 de persoane din localitatea înfrăţită Fîrlădeni din Republica Moldova, care vor lua parte la programul dedicat acestei sărbători şi cărora li se va asigura, prin intermediul celor două proiecte, transportul, cazarea şi masa.

Cu programul manifestărilor dedicate zilei de 1 Decembrie în oraşul Bălan vom reveni într-un număr următor.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.