Joc de Crăciun… | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Societate » Joc de Crăciun…
Joc de Crăciun…

Joc de Crăciun…

O veste bună, pe care am primit-o din partea dr. Péter Szilárd, managerul general al Serviciului de Ambulanţă Judeţean – Harghita, mi-a făcut mult mai frumoasă o zi din calendarul lunii noiembrie…

Încântat de un proiect al personalului Staţiei din Topliţa, domnia sa avea să îmi transmită uşor acea emoţie care ne încearcă pe toţi în preajma sărbătorilor, mai ales că jocul în sine a fost gândit „pentru a trezi în fiecare dintre noi spiritul Crăciunului şi dorinţa de a fi mai buni!”.

Apreciat aşa cum se cuvine de către şeful SAJ Harghita, proiectul celor 26 de angajaţi ai Staţiei de Ambulanţă din Topliţa, intitulat „Joc de Crăciun”, este un… joc special, coordonat de trei doamne desemnate de colectiv să se ocupe de toate detaliile, aşa cum special este şi momentul căruia îi este dedicat.

Şi vorbesc despre doamnele Olga Dobrean, Teslovan Eniko şi Felicia Pop, antrenoarele unui… joc de echipă, la care e de dorit să participe cât mai mulţi locuitori ai urbei, pentru a nu rata calificarea cu ei înşişi, într-o competiţie de suflet…

Cu gândul la misiunea oamenilor pentru care viaţa înseamnă de multe ori o luptă contracronometru, am contactat-o pe doamna Dobrean sperând să aflu mai multe amănunte legate de materializarea acestui proiect, ce se va concretiza, potrivit domnului dr. Péter, în colectarea de cadouri în cutii de pantofi (shoe-box) şi într-o masă caldă de Crăciun, oferite unor copii şi adulţi cu care soarta a fost ceva mai aprigă.

Şi iată ce mi-a fost dat să aud din partea celei pe care mi-au recomandat-o chiar colegii săi: „Noi cumpărăm făina plus restul ingredientelor de care avem nevoie pentru pâine şi cozonac, încingem cuptoarele şi coacem totul în ele, acasă, pentru a le da gustul acela pe care vârstnicii nu l-au uitat, iar copiii, în mare parte, nici nu-l cunosc”.

Tot acasă şi tot în familiile angajaţilor Staţiei de Ambulanţă din Topliţa vor fi pregătite şi alte bucate specifice Crăciunului! Dar, peste tot şi peste toate, bucuria sărbătorii le va întări persoanelor singure şi copiilor sărmani speranţa că există încă oameni cărora le pasă de ei, în momentul în care vor vedea că dumneavoastră, topliţenii, v-aţi gândit şi la nevoile lor. Iată de ce e atât de important să le oferiţi un cadou, nu neapărat cumpărat din magazin, după cum spunea doamna Dobrean, ci unul compus chiar din ceea vă prisoseşte pe acasă: haine, care le vor ţine de cald în zilele friguroase de iarnă, cum ar fi o jacheţică, o pereche de mănuşi, o pereche de ciorapi, un pulovăr, un pantalon, un paltonaş etc., sau jucării şi rechizite, cu condiţia ca toate să fie bine întreţinute spre a se putea folosi. De asemenea, mai puteţi dărui dulciuri, o pastă şi o periuţă de dinţi, un şampon ori alte asemenea produse de igienă personală, care să ajungă la punctul de colectare al Staţiei de Ambulanţă, deschis zilnic, între orele 08:00 şi 20:00, până cel târziu în 15 decembrie. Şi nu uitaţi încă ceva foarte important: darurile dumneavoastră, cărora le puteţi alătura un fir de beteală ori un globuleţ, trebuie să încapă într-o cutie de pantofi, pe al cărei capac să figureze lista completă cu obiectele din interiorul ei şi persoana la care doriţi să ajungă: o fetiţă, un băieţel, o femeie sau un bărbat.

În ipoteza că v-au scăpat unele detalii, uitaţi-vă atent pe afişele expuse în locuri diferite din oraş sau interesaţi-vă direct la sursă, la una dintre doamnele care vă vor prelua pachetele. Cele care, luând în calcul şi faptul că aţi putea să nu aveţi la îndemână cutia, vă vin în ajutor, asigurându-vă, prin doamna Dobrean, că veţi găsi una la punctul de colectare, acolo unde de ambalare se vor ocupa tot ele, după ce le veţi încredinţa obiectele şi le veţi spune în ce categorie de vârstă se află destinatarul.

Cu speranţa că dumneavoastră, topliţenii, veţi fi alături de cei ce vor să aducă un strop de bucurie în sufletul unor copii şi adulţi, devenind astfel părtaşi la bucuria lor, lăsaţi-vă cuprinşi de spiritul Crăciunului şi faceţi posibilă împlinirea unui vis frumos, pentru că, nu-i aşa?!, indiferent de vârstă, ne place să credem în vise…

ŞTEFANA DRĂGHICI

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.