Jandarmii montani au intervenit pe pârtiile de schi din judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate » Jandarmii montani au intervenit pe pârtiile de schi din judeţ
Jandarmii montani au intervenit pe pârtiile de schi din judeţ

Jandarmii montani au intervenit pe pârtiile de schi din judeţ

Prima zi a lunii februarie a fost una plină pentru jandarmii montani harghiteni, aceştia intervenind în patru cazuri pentru a ajuta turişti care au suferit accidente pe pârtiile de schi.

Potrivit biroului de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, primul incident a avut loc pe pârtia „Speranţa” din Borsec. Acolo, un bărbat de 43 de ani din Focşani s-a lovit la genunchiul drept, jandarmii montani imobilizându-i piciorul. Apoi l-au transportat până la marginea pârtiei, de unde l-a preluat un echipaj de la SMURD Corbu.

Trei ore mai târziu, în Ciumani, după o căzătură, o adolescentă de 18 ani s-a lovit la ochiul stâng. Jandarmii montani care au intervenit pentru a acorda primul ajutor tinerei i-au oprit sângerarea de la nivelul pometului, după care au transportat-o până la baza pârtiei „Snowtour”. De acolo, victima a fost preluată de un echipaj al SMURD Gheorgheni şi transportată la Spitalul Municipal din Gheorgheni.

Nici turiştii care au ales să meargă pe pârtia „Csipike” de la Harghita nu au fost ocrotiţi de incidente. Venită tocmai de la Moineşti, o tânără de 28 de ani va rămâne cu amintiri mai puţin plăcute din Harghita, după ce duminică a suferit un accident pe pârtie. Aceasta acuza dureri la nivelul piciorului stâng când a fost preluată de jandarmii montani cu ajutorul unei autospeciale UTV.

Câteva ore mai târziu, un alt turist de 33 de ani din Galaţi, pe aceeaşi pârtie, a căzut şi s-a lovit la umărul stâng. Şi de această dată jandarmii montani au transportat victima până la baza superioară a pârtiei, de unde a fost preluată de un echipaj medical şi dusă la spitalul din Miercurea-Ciuc.

Biroul de presă al IJJ Harghita aminteşte faptul că jandarmii montani sunt instruiţi în domeniul acordării primului ajutor, urmând cursurile din cadrul Centrului de Perfecţionare din Sinaia, precum şi cele organizate de Crucea Roşie – Filiala Harghita.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.