În optica lui Kelemen Hunor: Condamnarea maghiarilor de către instanţele din România este o „provocare” | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 13 iulie 2024
Home » Politic » În optica lui Kelemen Hunor: Condamnarea maghiarilor de către instanţele din România este o „provocare”
În optica lui Kelemen Hunor: Condamnarea maghiarilor de către instanţele din România este o „provocare”

În optica lui Kelemen Hunor: Condamnarea maghiarilor de către instanţele din România este o „provocare”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că fostul ministru Nagy Zsolt are nevoie de sprijinul şi solidaritatea formaţiunii şi că în cazul său nu se poate vorbi despre corupţie.

Kelemen Hunor a participat la un eveniment organizat sâmbătă, la Cluj, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la crearea UDMR şi a făcut referire, în discursul său, şi la momentul foarte recent al condamnării fostului ministru al Comunicaţiilor, Nagy Zsolt, despre care crede că a fost sancţionat pe nedrept.

„Nagy Zsolt, care a fost nedreptăţit şi a fost sancţionat, a fost condamnat la închisoare. Deci există foarte multe provocări. Şi niciodată să nu credeţi că cineva va termina treaba în locul nostru. Permiteţi-mi să fac aici referire şi la Nagy Zsolt. Libertatea înseamnă altceva pentru Nagy Zsolt de săptămâna trecută. Trebuie să fie foarte clar, cazul lui nu este un caz de corupţie. Nu există nici o dovadă împotriva lui, nu s-a privatizat nici o companie de stat pe vremea lui. Din stenogramele înregistrate cu ocazia convorbirilor purtate de alte persoane s-au tras concluzii cu privire la cazul lui şi în baza acelor stenograme a fost condamnat Nagy Zsolt. El are nevoie de sprijinul nostru şi de solidaritatea noastră”, a afirmat Kelemen Hunor.

El a spus că UDMR nu trebuie să renunţe la adevăr, aşa cum cu siguranţă nici Nagy Zsolt nu o va face.

Foştii miniştri Codruţ Şereş şi Nagy Zsolt au fost condamnaţi definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acuzaţi de aderare la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi trădare prin transmitere de secrete. Codruţ Şereş a primit 4 ani şi 8 luni închisoare, iar Nagy Zsolt 4 ani. Decizia este definitivă, completul de cinci judecători menţinând celelalte dispoziţii ale sentinţei de la prima instanţă, dată în decembrie 2013, care însă a pronunţat pedepse mult mai mari.

Ne amintim, în acest context, şi de tupeul deputatului Markó Attila, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în cazul retrocedărilor ilegale şi fost inculpat în cazul retrocedării Colegiului „Mikó” din Sf. Gheorghe, care scria pe Facebook, de la Budapesta, că solicită „încetarea imediată a urmăririi penale” şi „ridicarea oricăror măsuri asiguratorii asupra bunurilor proprietate comună cu soţia şi casarea întregului caz”. (Agerpres)

 

Comentarii:

comentarii

4 comments

  1. Dl.Nagy Zsolt nu a fost condamnat pentru că este de etnie maghiară, ci pt.că a încălcat legea, așa cum este cazul și al ministrului român Șereș! Să nu mutăm atenția de la una la alta. Partidul lui N.Zs. nu are calitate procesuală, așa că inculpatul singur trebuie să se lupte cu justiția, așa cum fac și românii care se consideră nevinovați.

  2. Dar „condamnarea” lui Laszlo Borbely de către Senatul României este tot o provocare, dle.inginer zoo? Ce bine ar fi să nu vă pronunțați la ce nu vă pricepeți!

  3. in optica lui Kelemen Hunor toate curvele sunt virgine. asa ca mai plecati in pppppp , peste raul TISA si ne vorbim frumos de acolo cat vreti voi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.