Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Jandarmii harghiteni au donat sânge pentru cei aflaţi în suferinţă | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 martie 2024
Home » Societate » Jandarmii harghiteni au donat sânge pentru cei aflaţi în suferinţă
Jandarmii harghiteni au donat sânge pentru cei aflaţi în suferinţă

Jandarmii harghiteni au donat sânge pentru cei aflaţi în suferinţă

Jandarmii harghiteni s-au alăturat campaniei de donare de sânge care se desfăşoară zilele acestea la nivelul Jandarmeriei Române, sângele recoltat fiind necesar pentru salvarea unor oameni aflaţi în suferinţă şi îmbunătăţirea rezervei de sânge din Centrele de Transfuzii.

„Peste 40 de jandarmi îşi aduc propria contribuţie pentru a completa rezerva de sânge a Centrului de Transfuzie Sanguină Harghita, cu aproximativ 16 litri de sânge. Poate nu e mult, dar împreună, cu toţi cei care aleg să facă acest mic gest pentru viaţă, îi vor ajuta pe cei aflaţi în suferinţă. La nivelul inspectoratului există un număr mare de donatori onorifici, rezultaţi şi în urma campaniilor derulate de către noi, de-a lungul timpului”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita.

Potrivit comunicatului, acţiunile de acest gen se desfăşoară în scopul conştientizării faptului că sângele este un produs obţinut prin donare benevolă, iar prin bunăvoinţa fiecăruia se poate contribui la salvarea persoanelor aflate la nevoie.

„Noi vom continua astfel de activităţi în sprijinul celor cu diferite probleme de sănătate, pentru a le oferi o şansă la viaţă! Nevoia de sânge este una permanentă! Stă în mâinile noastre să ajutăm oamenii în suferinţă. Donează sânge, iar cineva îţi va mulţumi, căci prin gestul tău cu siguranţă vei putea salva trei vieţi!”, a mai precizat IJJ Harghita.

Solidaritate pentru Ucraina

Mai mulţi militari din cadrul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” au decis, săptămâna trecută, să se prezinte la Centrul Regional de Transfuzii din Miercurea-Ciuc pentru a dona sânge în cadrul campaniei organizate la nivel naţional în sprijinul răniţilor din Ucraina trataţi în spitalele din România. „Nimic nu este mai preţios decât viaţa semenilor noştri şi, tocmai de aceea, drama din ţara vecină nu ne poate lăsa indiferenţi şi ne obligă să contribuim la limitarea pierderilor de vieţi omeneşti”, se arată pe pagina oficială de Facebook a brigăzii.

Pe aceeaşi pagină se precizează că şi personalul Batalionului 385 Artilerie „Iancu de Hunedoara” din Odorheiu Secuiesc s-a alăturat acestei campanii naţionale de donare de sânge, pentru că militarii nu au putut rămâne nepăsători la ceea ce se petrece, animaţi fiind şi de motto-ul unităţii „NON NOBIS SED VOI” (Nu pentru noi, ci în sprijinul vostru!). (Emil G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.