Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Jandarmii harghiteni au amplasat la Băile Tușnad un panou de informare | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 aprilie 2024
Home » Societate » Jandarmii harghiteni au amplasat la Băile Tușnad un panou de informare
Jandarmii harghiteni au amplasat la Băile Tușnad un panou de informare

Jandarmii harghiteni au amplasat la Băile Tușnad un panou de informare

Inaugurarea noului panou de informare achiziţionat în cadrul proiectului Consolidarea capacităţilor Jandarmeriei Române, cofinanţat prin Programul de cooperare elveţiano-român, a avut loc joi, 17 decembrie, în localitatea Băile Tușnad, în apropiere de punctul de informare turistic.

La activitate au fost prezenți lt. col. Dănuț Mihalache, prim adjunct al inspectorului șef, Albert Tibor, primarul orașului Băile Tușnad, și plt. adj. șef Cornel Platon, șeful Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad. La activitate a participat și un grup de 18 copii din cadrul Casei de tip familial „Sfântul László” din Băile Tușnad.

Domnul lt. col. Mihalache a ținut să transmită celor prezenți faptul că „Jandarmii montani din Băile Tușnad sunt prezenţi atât pe traseele montane, pe pârtiile de schi, cât şi pe masivele împădurite din rezervația naturală Tinovul Mohoș – Lacul Sfânta Ana. Ei sunt apropiaţi ai naturii şi devotaţi cauzei de conservare şi dăinuire a mediului natural. Sunt dotați și pregătiți corespunzător și totul pentru a contribui la menţinerea unui mediu montan sigur, la îndrumarea şi căutarea/salvarea turiştilor aflaţi în pericol, precum şi pentru aplicarea prevederilor legale conform competențelor.”.

Și pentru că tot se apropie sărbătorile de iarnă, am profitat de această ocazie pentru a le oferi celor mici pachete cu fructe și dulciuri, achiziționate cu sprijinul Regiunii 2 Harghita – Asociația Internațională a Polițiștilor România și a Primăriei Băile Tușnad.

Începând cu luna decembrie a acestui an, peste 50 de panouri de informare şi semnalizare vor fi instalate în 50 locaţii montane din 11 judeţe ale ţării: Harghita, Argeş, Bihor, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Hunedoara, Maramureş, Prahova, Sibiu, Suceava.

Panourile sunt destinate orientării turiştilor aflaţi în trecere prin ariile naturale protejate ale ţării, promovării atracţiilor turistice semnificative ale acestor arealuri, concomitent cu informarea preventiv-educativă în scopul conservării şi protejării elementelor de floră, faună şi peisagistice întâlnite.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.