Jandarmeria va monta un panou de informare şi semnalizare turistică în judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate » Jandarmeria va monta un panou de informare şi semnalizare turistică în judeţ
Jandarmeria va monta un panou de informare şi semnalizare turistică în judeţ

Jandarmeria va monta un panou de informare şi semnalizare turistică în judeţ

Jandarmeria Română va monta, în această lună, 50 de panouri de informare şi semnalizare turistică în zonele montane din 11 judeţe, precizează biroul de presă al Inspectoratului judeţean. În judeţul Harghita, cel mai probabil va fi amplasat un panou la Băile Tuşnad, în imediata apropiere a limitei de judeţ cu Covasna.

Acest panou, precum şi restul din celelalte judeţe sunt destinate orientării turiştilor aflaţi în trecere în ariile naturale protejate ale ţării. De asemenea, prin intermediul acestora se promovează obiectivele turistice semnificative ale acestor arealuri şi se transmit informaţii preventiv-educative în scopul protejării florei şi faunei.

Cele 50 de panouri au fost achiziţionate în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţilor Jandarmeriei Române”, co-finanţat prin Programul de cooperare elveţiano-român. Acordul dintre cele două state prevede un proiect, în valoare de peste 1,8 milioane de franci elveţieni, prin care se urmăreşte consolidarea capacităţilor Jandarmeriei Române din punct de vedere al modului de acţiune pe timpul marilor evenimente internaţionale, cât şi în privinţa siguranţei publice în zonele turistice montane, având ca sursă de inspiraţie modelul elveţian de acţiune.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.