Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

ISU „Oltul” Harghita oferă posibilitatea de voluntariat celor care doresc să participe la misiuni de intervenţie | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Societate » ISU „Oltul” Harghita oferă posibilitatea de voluntariat celor care doresc să participe la misiuni de intervenţie
ISU „Oltul” Harghita oferă posibilitatea de voluntariat celor care doresc să participe la misiuni de intervenţie

ISU „Oltul” Harghita oferă posibilitatea de voluntariat celor care doresc să participe la misiuni de intervenţie

Cei care doresc să se înscrie în program o pot face începând de luni, 11 martie

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita continuă programul de voluntariat „Salvator din pasiune”, iar cei ce doresc să participe la misiunile de intervenţie se pot înscrie între 11 şi 22 martie.

Început în urmă cu 4 ani, programul de voluntariat îşi doreşte să creeze o legătură strânsă între societatea civilă şi serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă, prin implicarea activă a voluntarilor. Cea de-a cincea etapă a campaniei se va derula în perioada 11 martie – 8 aprilie, timp în care vor avea loc înscrierea şi recrutarea candidaţilor, analizarea dosarelor şi încheierea contractelor.

Cine doreşte să ia parte la acest program de voluntariat trebuie să îndeplinească câteva condiţii: • să aibă vârsta între 16 şi 65 de ani • să fie apt din punct de vedere medical • să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea de infracţiuni cu intenţie • să nu mai fi fost voluntar sau să nu fie angajat în cadrul ISU.

În ceea ce priveşte dosarul de înscriere, acesta trebuie să conţină: o cerere de înscriere, cazierul judiciar (pentru persoanele de peste 18 ani), o copie după actul de identitate, avizul psihologic care va conţine, din partea psihologului clinician sau al psihologului cu competenţă în apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, un profil psihologic cu recomandări la finalul evaluării, cu precizarea apt sau inapt pentru activităţi în cadrul unui serviciu de urgenţă, un act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, acordul părinţilor în cazul minorilor, o adeverinţă medicală din care să reiasă cel puţin două informaţii: că persoana nu se află în evidenţă cu boli cronice, că este apt pentru efort fizic de nivel mediu sau că este sănătos clinic.

Cei interesaţi de program se pot înscrie în perioada 11-22 martie, la sediul 2 al inspectoratului, str. Borviz, nr. 2, M. Ciuc, iar între 25-29 martie vor trebui să depună dosarele la sediul din Miercurea Ciuc, str. Iancu de Hunedoara, nr. 8. Verificarea acestora se va face până pe 5 aprilie, iar pe 8 aprilie, la sediul inspectoratului, se va semna contractul de voluntariat.

Apoi, alături de pompierii profesionişti ai ISU „Oltul” Harghita, voluntarii vor parcurge mai multe module de pregătire şi, după cel puţin 240 de ore de instruire teoretică şi practică, se vor putea încadra echipajelor de intervenţie ale inspectoratului, putând participa efectiv la misiuni de intervenţie.

Relaţii suplimentare despre program se pot obţine de la responsabilul de proiect, plt. maj. Andrei Bodor, telefon 0748/10.56.52, de luni până vineri, între orele 09:00-15:00, dar şi de pe site-ul isuharghita.ro.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.