Iohannis şi PNL au învins PSD. Ce urmează după moţiunea de cenzură? | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 august 2022
Home » Politic » Iohannis şi PNL au învins PSD. Ce urmează după moţiunea de cenzură?
Iohannis şi PNL au învins PSD. Ce urmează după moţiunea de cenzură?

Iohannis şi PNL au învins PSD. Ce urmează după moţiunea de cenzură?

La comanda PNL,
Executat de Informația Harghitei,
Cod Mandatar 31190005

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că PSD rămâne un adversar puternic cu care PNL trebuie să se lupte şi ar fi cea mai mare greşeală ca social-democraţii să fie subapreciaţi. Iohannis le-a transmis liberalilor că oamenii aşteaptă soluţii de la PNL şi a precizat că vrea un guvern instalat cât mai rapid. Şeful statului a explicat că este adeptul alegerilor anticipate, dar acestea sunt aproape imposibil de realizat.

Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, însoţiţi de alţi lideri liberali, au mers printre braşoveni, în drumul spre Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Regiunea Centru. Oamenii, veniţi în număr mare, au dat mâna cu preşedintele României şi au făcut fotografii cu acesta. Şeful statului a fost solicitat să semneze autografe pe cea mai recentă carte pe care a scris-o. La rândul său, Ludovic Orban, născut în Braşov, s-a întreţinut amical cu localnicii veniţi să îi întâmpine pe liberali.

Adunarea Regională de la Braşov, la care au participat 2.000 de liberali, a fost prima reuniune a liberalilor împreună cu şeful statului, după succesul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. „S-a produs o nouă minune: moţiunea de cenzură a trecut prin Parlament! Foarte mulţi dintre voi, în frunte cu Ludovic, aţi muncit săptămâni, luni de zile pentru acest rezultat. Aţi muncit, aţi reuşit să convingeţi întreaga opoziţie din Parlamentul României şi împreună aţi reuşit! Felicitări!”, a fost mesajul preşedintelui pentru liberali. El a reamintit că la consultările de la Cotroceni, PNL a anunţat că este pregătit să preia guvernarea.

Nu vor exista tăieri de salarii şi pensii

Klaus Iohannis le-a vorbit liberalilor despre perioada grea care urmează. „PSD-ul rămâne un adversar puternic cu care trebuie să ne luptăm în numele românilor de bună-credinţă! PSD-ul este puternic înşurubat în instituţiile statului, în consilii judeţene, în primării, în consilii locale. Nu subapreciaţi acest adversar. Ar fi cea mai mare greşeală”, a spus şeful statului.

Acesta susţine că românii aşteaptă de la liberali soluţii pentru perioada următoare.

„Românii aşteaptă de la noi soluţii pentru o guvernare eficientă, pentru o guvernare care să vină pentru România şi pentru români. Asta trebuie să livraţi, voi împreună cu mine. Aşa vom face”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele a spus că PNL trebuie să se pregătească foarte bine şi pentru alegerile locale şi parlamentare, „care pot avea loc la termen sau mai repede”. „Acum nu este posibil să facem anticipate imediat. Vă explic de ce. Dacă acum am încerca un astfel de demers, acest guvern eşuat, derutat, demis, Dăncilă ar rămâne la butoanele guvernului până în primăvară. Asta ar fi o adevărată catastrofă naţională. S-ar crea un haos de nedescris, ar face praf toţi banii, ar face praf toate sistemele. Aşa ceva este, pur şi simplu, exclus!”, a explicat şeful statului.

Acesta a mai precizat că vrea un guvern PNL sau în jurul PNL care să fie instalat cât mai repede. Şeful statului a afirmat răspicat că liberalii nu vor tăia pensii şi salarii. „Deja, ieri, în Parlament, de la tribuna Parlamentului s-a lansat prima sperietoare mincinoasă marca PSD şi de aceea, dragii mei, vă spun vouă şi tuturor românilor: nu vor exista tăieri de salarii şi pensii!”, a afirmat Klaus Iohannis.

Iohannis şi PNL au învins PSD

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că România are nevoie de oameni de stat, care să pună în primul plan interesul României şi interesul fiecărui cetăţean român. „Vremea minciunii a trecut, dragii mei. Vreme hoţiei a trecut, dragii mei. Vremea improvizaţiilor şi a cârpelilor a trecut, dragii mei”, a fost mesajul lui Ludovic Orban.

Acesta a afirmat că „PSD şi-a bătut joc de România în ultimii trei ani de zile”. „La capătul a 3 ani de luptă trebuie să declarăm un lucru clar, preşedintele Klaus Iohannis şi Partidul Naţional Liberal au învins decisiv PSD”, a afirmat Orban, în aplauzele liberalilor. „Avem de dat cea mai importantă bătălie dintre toate – bătălia pentru realegerea lui Iohannis în funcţia de preşedinte al României. Să facem o campanie cum nu am făcut niciodată”, a mai spus Orban.

Acesta a explicat că perioada care vine este dificilă. Orban a afirmat că puterea este dată formaţiunilor politice pentru a lucra în interesul public, nu în interesul clientelei. „Această putere trebuie folosită de Partidul Naţional Liberal, pentru a garanta fiecărui român că orice leu pe care îl plăteşte la bugetul de stat va fi cheltuit pentru a realiza lucruri care să crească calitatea vieţii în România”, a fost mesajul lui Ludovic Orban.

Acesta a precizat că îi este foarte uşor să facă campanie pentru Klaus Iohannis. „Klaus Iohannis, în cinci ani, a arătat că are capacitatea de a utiliza aproape singur, într-o bătălie inegală cu un PSD cum nu a fost niciodată, a reuşit să oprească orice rău care putea fi săvârşit României şi a reuşit, în final, să învingă, alături de noi, decisiv, Partidul Social Democrat”, a explicat Ludovic Orban.

Ziua întâi după dărâmarea Guvernului Dăncilă

Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte PNL, a declarat că „este ziua întâi de după dărâmarea Guvernului Dăncilă, când ieşim la lumină şi scăpăm de întuneric”. „Trebuie să spulberăm propaganda PSD-istă, PNL este preocupat de bunăstarea românilor muncitori şi cinstiţi. Singurii care au a se teme sunt cei care au infestat instituţiile statului şi le-au parazitat exclusiv pe criterii politice. Noi nu trebuie să înlocuim pesediştii cu penelişti doar că sunt de-ai noştri, trebuie să înlocuim pesediştii cu oameni cinstiţi, să înlocuim pesediştii care au căpuşat România cu oameni muncitori, determinaţi şi care pun preţ pe interesul public”, a declarat Raluca Turcan.

Adrian Veştea, preşedintele CJ Braşov, a menţionat că PNL a făcut, deja, doi paşi pe drumul României spre normalitate: câştigarea, pe 26 mai, a alegerilor europarlamentare şi a referendumului pe justiţie şi succesul moţiunii de cenzură. PNL îşi propune câştigarea alegerilor prezidenţiale, locale şi parlamentare pentru „a îndepărta efectele răului pe care PSD l-a făcut românilor”.

Florin Roman, vicepreşedintele Regiunii Centru, a obţinut aplauzele sălii caracterizând Braşovul drept „locul unde ciuma roşie nu a pătruns niciodată”. El a avut un mesaj şi pentru pesedişti, cerându-le să îşi respecte promisiunea de a merge „până la capăt” cu Liviu Dragnea – adică la puşcărie, de unde PSD a eliberat peste 20.000 de deţinuţi prin Legea recursului compensatoriu. (P)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.