Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Mâine, cu ocazia Săptămânii Francofoniei:Invitaţie la un eveniment topliţean special! | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Timp Liber »
Mâine, cu ocazia Săptămânii Francofoniei:
Invitaţie la un eveniment topliţean special!
<h5><i>Mâine, cu ocazia Săptămânii Francofoniei:</i></h5>Invitaţie la un eveniment topliţean special!

Mâine, cu ocazia Săptămânii Francofoniei:
Invitaţie la un eveniment topliţean special!

Mâine, 15 martie, de la ora 15:00, va avea loc conferinţa „Terra în mers”, cu prezenţă fizică sau online, organizată de Asociaţia „La Terre en Marche” în colaborare cu Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Topliţa! „Veniţi să traversaţi cu noi 8.300 de kilometri pe jos în Europa, Asia şi Africa, să descoperiţi viaţa localnicilor şi aventura noastră temerară!”, sună invitaţia membrilor fondatori ai asociaţiei şi acţiunii „La Terre en Marche”.

Terra în mers este un proiect, o asociaţie şi o aventură umană unică, o provocare sportivă şi proiect cultural şi pedagogic extraordinar. Traversăm Pământul pe jos, din om în om, din popor în popor, din cultură în cultură, cu o mână de ţărână de pe şase continente în două boccele legate la centură. În fiecare ţară, în sate şi centre culturale, în 29 de şcoli şi universităţi în Europa, Asia şi Africa, organizăm ceremonii de schimb de pământ în semn de respect între culturi şi de pace între oameni. Oferim pământul lumii, pe care-l purtăm cu noi, localnicilor, elevilor şi studenţilor şi ei ne depun în schimb o mână de ţărână în boccele, simbol al rădăcinilor, al istoriei şi al ţării lor. Prin multitudinea aspectelor sale, geografic, etnografic, pedagogic, jurnalistic, lingvistic, spiritual, Terra în mers este felul nostru de a răspunde bulversărilor economice, ecologice şi culturale pe care le trăieşte astăzi societatea umană”, mai precizează fondatorii asociaţiei Terra în mers.

Mai multe detalii se găsesc pe: http://www.laterreenmarche.com/lang/ro.html, scurt-metrajul La Terre en Marche – Terra în mers.

Evenimentul este mixt: fizic la Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Topliţa în limita locurilor disponibile sau online prin conexiune ZOOM. Pentru a primi linkul Zoom trimiteţi un e-mail la adresa bibliotecatoplita@yahoo.com.

Asociaţia şi acţiunea „La Terre en Marche” a fost fondată în anul 2013, la Toulouse, Franţa, de către Sabina Macarie (căsătorită Bergami), născută în Topliţa, şi Jérôme Bergami, scriitor-conferenţiar francez, cu origini bretone şi italiene – ambii „călători şi drumeţi de cursă lungă”.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.