Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Invitaţie la teatru: „Omul cu mârţoaga” | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Timp Liber » Invitaţie la teatru: „Omul cu mârţoaga”
Invitaţie la teatru: „Omul cu mârţoaga”

Invitaţie la teatru: „Omul cu mârţoaga”

Spectacol caritabil în Miercurea-Ciuc

În luna octombrie, Casa Artelor din Miercurea-Ciuc va fi gazda unui eveniment inedit pentru municipiul reşedinţă de judeţ: este vorba despre organizarea unui spectacol caritabil, banii obţinuţi din vânzarea biletelor urmând a fi folosiţi pentru construirea unei case de copii, dar şi pentru un caz social din municipiul-gazdă. În acest scop, pe 10 octombrie, de la ora 19:00, va avea loc comedia naţională „Omul cu mârţoaga” de George Ciprian, în regia lui Dan Tudor. Din distribuţie fac parte nume sonore ale scenei româneşti: Marius Bodochi, Tudorel Filimon, Andrei Duban, Dragoş Ionescu, Afrodita Androne, Orodel Olaru, Alina Chivulescu şi Dan Tudor.

martoaga2Evenimentul este organizat de „Destine, Broker de Asigurare-Reasigurare”, în parteneriat cu Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, Asociaţia Social-Educativă „Andrei Şaguna”, Casa Artelor din Miercurea-Ciuc, Asociaţia „Mereu Împreună” şi Asociaţia „Victimelor Fără Vină”, ambele din Bistriţa-Năsăud, cu sprijinul Prefecturii Harghita.

În scopul promovării acestui eveniment în rândul locuitorilor din municipiul Miercurea-Ciuc, ieri s-a desfăşurat o acţiune stradală, în cadrul căreia au fost împărţite flyere trecătorilor cu invitaţia de a participa la spectacol.

Cu această ocazie, Iulia Ionela Dragu, preşedintele Asociaţiei „Mereu Împreună”, din Bistriţa, a subliniat că o parte din banii din vânzarea biletelor vor fi direcţionaţi către Casa Familiei, o casă pentru copiii fără familie pe care organizaţia o construieşte în Bistriţa-Năsăud. Iar o altă parte va merge către un caz social din Miercurea-Ciuc, care va fi prezentat la sfârşitul piesei de teatru. „Îi invităm pe toţi locuitorii acestui frumos oraş să vină la teatru şi să-şi descreţească fruntea, pentru că este o comedie”, a spus aceasta. De asemenea, Iulia Ionela Dragu a mai spus că acesta este doar un prim eveniment, urmând ca în viitorul apropiat în Miercurea-Ciuc să concerteze şi Brio Sonores, câştigătorii „Românii au talent”, ediţia a IV-a, care susţine asociaţia în strângerea de fonduri pentru construirea Casei Familiei.

La rândul său, reprezentantul local al societăţii de asigurări, Laurenţiu Toader, a arătat că, pe lângă scopul caritabil al spectacolului, se doreşte a fi şi un eveniment pentru românii de aici, ţinând cont de puţinele momente de acest fel adresate lor. De altfel, Iulia Dragu a subliniat că Laurenţiu Toader, care a fost şi iniţiatorul spectacolului, o să facă parte din membrii fondatori ai Asociaţiei Mereu Împreună şi se va deschide un punct al asociaţiei şi la Miercurea-Ciuc. (Şt.P.)

Preţul unui bilet de intrare la piesa de teatru „Omul cu mârţoaga” este de 30 de lei.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.