Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Invitaţie la balmoş | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Timp Liber » Invitaţie la balmoş
Invitaţie la balmoş

Invitaţie la balmoş

Duminică, 11 septembrie, de la ora 13:30, balmoşul, alte surprize culinare şi multă voie bună vor „poposi” pe terenul de sport din comuna Corbu, în cadrul primei ediţii a Festivalului „BALMOŞUL LA EL ACASĂ”, despre care ne vorbeşte Romeo Focşa, primarul comunei: „Duminică, vă invităm la Corbu să sărbătorim împreună una dintre cele mai apreciate mâncăruri ce se prepară la stână, balmoşul, pe care îl vom şi gusta, preparat ca la stână, de ciobanii din nordul judeţului Harghita.

Dorim ca această sărbătoare, care se pretează cum nu se poate mai bine anotimpului, când, deşi stânele de pe păşunile montane au rămas pustii, ingredientele din care se prepară balmoşul sunt încă proaspete.

În cadrul acestei sărbători vor prepara balmoş câteva echipe de ciobani. Nu vor lipsi surprizele culinare, expoziţiile folclorice, tarabele cu tot ceea ce este necesar unei asemenea serbări câmpeneşti şi, bineînţeles, un spectacol-maraton.

Vom avea la Corbu cunoscuţi interpreţi ai cântecului popular românesc, din judeţele Harghita, Mureş, Iaşi, Bistriţa-Năsăud, Sibiu şi Maramureş, printre care: Livia Harpa, Dorina Oprea, Andrei Romanică, Ovidiu Furnea, Maria Bogdan, Olimpia Deneş, Costel Popa, Rafila Bîrbos. Muzica uşoară va fi adusă pe scenă de Mălina Cioloca, Blaga Krisztina şi Gabriel Suciu.

Vă aşteptăm, duminică, la Corbu!”.

V. GOTEA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.