Investiţii de peste 10 milioane de euro la Bilbor | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Economic » Investiţii de peste 10 milioane de euro la Bilbor
Investiţii de peste 10 milioane de euro la Bilbor

Investiţii de peste 10 milioane de euro la Bilbor

  • Producătorul de apă minerală naturală Aqua Bilbor are un nou director general

Aqua Bilbor, cu izvoare în Munţii Călimani, judeţul Harghita, vizează expansiunea semnificativă la nivel naţional, dar şi pe pieţele externe. Compania are în plan dublarea capacităţii de îmbuteliere şi creşterea numărului de angajaţi la fabrica din Bilbor, se arată în cadrul unui comunicat de presă emis de către Aqua Bilbor.

Principalele direcţii de dezvoltare în perioada următoare vizează poziţionarea pe piaţă în segmentul brandurilor premium, elementul principal constând în relansarea brandului tradiţional Bilbor şi consolidarea poziţiei companiei pe piaţa apelor minerale naturale.

În acelaşi timp, până în vara acestui an se doreşte finalizarea unei noi unităţi de îmbuteliere. Aceasta va duce la dublarea capacităţii de îmbuteliere, oferind o producţie sporită şi o distribuţie mai amplă.

Potrivit sursei citate, investiţiile realizate până în prezent s-au concentrat pe identificarea şi dezvoltarea surselor noi de apă minerală naturală, îmbunătăţirea infrastructurii de transport a conductelor pentru apa minerală, modernizare şi achiziţia de linii noi de îmbuteliere pentru formatele de 0,5L, 1L, 1,5L, 2L şi o linie separată pentru îmbutelierea la 5L.

„La baza implementării actualei noastre strategii stau protecţia resurselor de apă şi conservarea mediului înconjurător. Având sursele principale de apă în aria geografică extraordinară a Munţilor Călimani, Aqua Bilbor urmăreşte să asigure o intervenţie minimă şi absenţa perturbărilor ecosistemului natural. Considerăm acest lucru ca fiind o practică inerentă în activitatea noastră şi, în acelaşi timp, cultura organizaţională gravitează în jurul acestei strategii. Vom intensifica implicarea noastră în acţiuni de responsabilitate socială, cu accent preponderent pe proiecte care vizează conservarea naturii şi programe educaţionale în şcoli. Suntem cel mai mare angajator din Bilbor şi dorim să rămânem un reper în comunitatea din care facem parte”, spunea Alin Gliga, noul directorul general al Aqua Bilbor.

În ceea ce priveşte dezvoltarea reţelei de distribuţie, Aqua Bilbor îşi propune extinderea parteneriatelor cu distribuitori la nivel naţional, amplificând prezenţa produselor sale atât în reţelele tradiţionale, precum şi în marile lanţuri de magazine. În contextul schimbărilor de piaţă, Aqua Bilbor vizează poziţionarea sa ca un brand important şi stabil în piaţa pe care activează, datorită calităţii apei Bilbor.

În cadrul comunicatului se mai aminteşte faptul că noul director general al Aqua Bilbor, Alin Gliga, are o experienţă de peste 16 ani în industria apelor minerale, iar din 2015 până în februarie 2024 a fost Vicepreşedinte al APEMIN (Asociaţia Patronală a Îmbuteliatorilor de Ape Minerale din România).

Aqua Bilbor, îmbuteliatorul apei minerale Bilbor şi al apei de izvor Aqua Roca, este o companie a cărei activitate este concentrată pe valorificarea celor mai bune surse de apă minerală naturală şi de izvor din zona Munţilor Călimani, judeţul Harghita.

Compania deţine o fabrică în localitatea Bilbor din judeţul Harghita şi patru depozite în ţară. În perioada 2022-2025, investiţiile realizate în modernizarea companiei vor depăşi 10 milioane de euro.

Compania are 102 angajaţi, iar la nivelul zonei Bilbor, Aqua Bilbor este cel mai mare angajator.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.