Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Investiție pentru finalizarea Centrului Wellnes de la Borsec | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 25 februarie 2024
Home » Societate » Investiție pentru finalizarea Centrului Wellnes de la Borsec
Investiție pentru finalizarea Centrului Wellnes de la Borsec

Investiție pentru finalizarea Centrului Wellnes de la Borsec

  • Președintele Borboly Csaba reclamă neînregistrarea bolnavilor cronici din județ și cere primarilor să sprijine înscrierea persoanelor vârstnice pe platforma de vaccinare

Cel mai important proiect de hotărâre al ședinței de îndată a Consiliului Județean (CJ) Harghita, convocată vineri, a fost aprobarea utilizării sumei de aproximativ 2,09 milioane de lei din execendentul bugetar al autorității publice județene înregistrat la finalul anului trecut, pentru achiziționarea mobilierului la „Centrul balneoclimateric multifunctional Borsec”, în vederea finalizării investiției.

„Rog colegii să procedeze la modificarea strategiei de achiziții publice și să începem cât mai repede, ca în acest an, dacă putem scăpa de pandemie, să putem deschide Centrul Wellness de la Borsec”, a transmis președintele CJ Harghita.

Consilierii județeni au mai aprobat actualizarea listei cuprinzând clădirile și terenurile deținute de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, necesară cererilor de finanțare depuse în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 pentru înființarea unei case de tip familial destinată copiilor în localitatea Bilbor, precum și a două case și a unui centru de recuperare la Cristuru Secuiesc.

„Avem și o veste tristă”, a continuat președintele Borboly Csaba, „ieri (joi – n.r.) am aflat că bolnavii cronici din județ nu au fost înregistrați”, a remarcat acesta. El i-a îndemnat pe medicii de familie să procedeze urgent la înscrierea bolnavilor cronici în registrul specific, iar pe primarii localităților să ajute persoanele vârstnice, de peste 65 de ani, să se înscrie pe platforma de programare la vaccinare.

„Degeaba facem campanie (de vaccinare – n.a.), județul va fi plin de mașinile celor care vin din alte județe, să se vaccineze aici. Deja există turism de vaccinare, în București există un sistem, cum să se rezolve vaccinarea pentru 500 de lei, cu tot felul de încadrări; este o problemă. Astfel, în județul Harghita pericolul va fi dublu: pe de o parte imunizarea va fi la un nivel scăzut și pe de altă parte, cei care vin din București și de peste tot, vor aduce și tulpina nouă a virusului în județ”, a continuat Borboly.

Și pentru desfășurarea în bune condiții a vaccinării anti-COVID, forul decizional a aprobat schimbarea temporară a destinaţiilor spaţiilor din imobilul situat în Municipiul Miercurea Ciuc, str. Kossuth Lajos, nr. 4 și a spaţiilor EI7 – EI22 din str. 1 Decembrie 1918, nr. 32, care au aparținut fostului spital de la Bălan, în structuri medicale, în vederea înființării de noi centre de vaccinare.

„Dacă am fi avut astfel de imobile și la Toplița, Gheorgheni și Odrohei, am fi făcut acest lucru și acolo, pentru că centrele de vaccinare au nevoie de clădiri care nu sunt utilizate în alt scop”, a specificat președintele CJ Harghita.

Donație substanțială pentru spitalul județean

Brutăria din Praid a donat Sitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc suma de 100.000 de lei, după ce un membru al familiei patronului a fost tratat aici. Banii vor fi utilizați pentru achiziționarea unui sistem de detectare și alarmare la incendiu pentru secția de Boli Infecțioase de la Șumleu Ciuc.

„Văzând incendiul de la Spitalul Matei Balș (din Capitală – n.a.), amdecis, împreună cu conducerea spitalului județean, că vom folosi acești bani pentru achiziționarea unui sistem de alarmare în caz de incendiu la spitalul de la Șumuleu. Vom încerca să colectăm și alte fonduri, pentru a realiza cât mai repede acest sistem și dacă aveți cunoștințe, firme care ne pot ajuta, orice sponsorizare este binevenită”, a conchis Borboly Csaba.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.