Interviuri pentru speranţă cu harghiteanul Corneliu Ţepeluş şi braşoveanca Cristina Rad | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » Interviuri pentru speranţă cu harghiteanul Corneliu Ţepeluş şi braşoveanca Cristina Rad
<i>Interviuri pentru speranţă </i>cu harghiteanul Corneliu Ţepeluş şi braşoveanca Cristina Rad

Interviuri pentru speranţă cu harghiteanul Corneliu Ţepeluş şi braşoveanca Cristina Rad

Un proiect susţinut de Institutul Cultural Român, care propune dialoguri cu personalităţi atât din România, cât şi din străinătate

De mulţi ani, Corneliu Ţepeluş, originar din Voşlăbeni, este implicat în proiecte care au ca scop promovarea turistică a unor zone sau promovarea unor oameni din domenii cât se poate de diverse. Erau, aşa cum îi place să spună, proiecte „despre comunităţi de idei”, despre calitatea umană, pentru „a strânge oameni deosebiţi care au o voce şi care merită să fie ascultaţi”.

Acum, în perioada când o parte din lume s-a orientat spre mediul online – muzicieni şi actori care ţin legătura cu fanii prin intermediul paginilor de socializare, instructori de fitness care ţin cursuri pe Internet – Corneliu Ţepeluş şi-a îndreptat şi el interviurile către acest mediu virtual. Recunoaşte că a fost şi o propunere a oamenilor care-l cunosc şi cu care a mai lucrat.

Astfel, împreună cu braşoveanca Cristina Rad, care acum e stabilită în Paris, unde e implicată foarte mult în comunitatea românească din capitala Franţei, a pus bazele proiectului Interviews for Hope (Interviuri pentru speranţă). Interviurile sunt realizate de amândoi, iar producător este Casta Films, casa de producţie a lui Corneliu.

Proiectul presupune o serie de interviuri (pentru speranţă) cu personalităţi, cu oameni care au ceva de spus şi pe care Corneliu îi cunoaşte, pe unii chiar de un sfert de secol. Cei doi – Corneliu şi Cristina – au stat sau şi-au propus să stea de vorbă cu personalităţi (actori, muzicieni, producători de film, doctori în diferite ştiinţe, preoţi) din România, dar şi din străinătate. Scopul acestor interviuri este de a-i determina pe oameni să se întoarcă la valorile adevărate.

„Normal că e bine să fii de succes, e bine să ai bani, dar valorile adevărate astea sunt: empatia, generozitatea, caracterul, calitatea umană”, spunea Corneliu Ţepeluş.

Din această listă nu lipsesc nici harghitenii, printre cei intervievaţi aflându-se actorul Pavel Bartoş, Bogdan Colceriu, omul de radio Doru Suciu (originar din Izvoru Mureşului, care acum lucrează la Radio Madrid), actorul, cântăreţul şi dansatorul Bogdan Olarson (originar din Suseni).

Toate aceste interviuri pot fi urmărite pe pagina de Facebook Interviews for Hope, creată special pentru aceasta. Trecând prin această pagină, am remarcat interviurile realizate cu Dan Bittman, cu Gianina Corondan, cu Octavian Repede (regizor de film care, în aceste timpuri, îndeamnă la raţiune), Roxana Man (doctor în istorie) sau Cristina Colceriu (psiholog şi aromaterapeut); de asemenea, sunt discuţiile cu doctoriţa braziliancă Catarina Cadioli (care explica, din prima linie, cum este lupta cu virusul COVID-19), austriaca Sara de Blue (cântăreaţă şi compozitoare, finalistă a Festivalului Cerbul de Aur în 2019), italianca Eliza G (câştigătoare a aceluiaşi festival), compozitorul şi cântăreţul Marthin Marcos (Argentina), cu ecologistul şi consultantul în turism, englezul Gavin Bell. Dar lista e mult mai lungă.

Pe lângă distribuirea pe pagina de Facebook, aceste interviuri au fost sau urmează să fie preluate şi de televiziuni din ţară.

Proiectul, spunea Corneliu Ţepeluş, nu se va rezuma doar la realizarea acestor interviuri. Susţinut de Institutul Cultural Român, atunci când situaţia o va permite, se doreşte realizarea unor conferinţe, atât în ţară, cât şi în diaspora (Paris, Madrid, Roma, Londra), la care vor fi invitaţi o parte dintre cei intervievaţi.

∗∗∗

Mai jos, puteți urmări interviuri realizate cu 3 harghiteni.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.