Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Interes scăzut în Harghita pentru vaccinarea anti-COVID-19 cu echipe mobile | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Sănătate » Interes scăzut în Harghita pentru vaccinarea anti-COVID-19 cu echipe mobile
Interes scăzut în Harghita pentru vaccinarea anti-COVID-19 cu echipe mobile

Interes scăzut în Harghita pentru vaccinarea anti-COVID-19 cu echipe mobile

Doar 1.140 de persoane au decis să se vaccineze împotriva COVID-19 în cadrul campaniei de imunizare cu echipe mobile, derulate pe parcursul acestei luni în toate localităţile judeţului în care nu au fost constituite centre fixe.

Campania de vaccinare cu echipe mobile a fost demarată în data de 2 iulie şi s-a desfăşurat până în 27 iulie, specialiştii administrând, în spaţiile puse la dispoziţie de către primării, seruri produse de Pfizer şi de Johnson & Johnson. Dintre cele 1.140 de persoane care s-au vaccinat în cadrul campaniei, 752 au primit serul produs de Pfizer, iar în cazul a 388 a fost administrat cel fabricat de Johnson & Johnson.

Potrivit unor informaţii făcute publice de Instituţia Prefectului, de la începutul acestui an şi până în data de 28 iulie în Harghita au fost administrate, în total, 138.192 de doze de vaccin anti-COVID-19. Peste 65.300 de persoane au primit şi rapelul, iar aproximativ 7.500 se aflau la prima vaccinare. Peste 40 de medici de familie din judeţ au folosit 3.260 de doze de vaccin de la Johnson & Johnson, în cazul căruia nu este necesară administrarea unei doze de rapel. Până în prezent, în judeţ au fost raportate doar 42 de reacţii adverse post-vaccinale, un singur caz fiind inclus în categoria celor severe.

Autorităţile nu au anunţat ieri nici un caz nou de infectare cu coronavirus şi nu a fost înregistrat nici un deces în judeţ. De la începutul pandemiei, în Harghita au fost testate pozitiv 8.297 de persoane, dintre care 7.790 au fost declarate vindecate, iar 499 au decedat. În spitalele din Miercurea Ciuc şi Topliţa erau internate, ieri, cu coronavirus 5 persoane, iar alte 3 se aflau în izolare la domiciliu, ceea ce înseamnă că în judeţ erau 8 cazuri active de infectare.

Incidenţa numărului de cazuri la nivelul judeţului Harghita era, în 29 iulie, de 0,02 la mia de locuitori. În 62 dintre cele 67 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ nu a fost înregistrat nici un caz nou de infectare pe parcursul ultimelor două săptămâni.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.