Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Interconectarea judeţelor Harghita şi Neamţ prin reabilitarea drumului judeţean 127A | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » Interconectarea judeţelor Harghita şi Neamţ prin reabilitarea drumului judeţean 127A
Interconectarea judeţelor Harghita şi Neamţ prin reabilitarea drumului judeţean 127A

Interconectarea judeţelor Harghita şi Neamţ prin reabilitarea drumului judeţean 127A

A fost publicată pe site-ul de informare cu privire la achiziţiile publice licitaţia pentru reabilitarea daunelor provocate de inundaţii pe drumul judeţean 127A. Valoarea investiţiei, fără TVA, se ridică la 20,5 milioane de lei, iar termenul limită de depunere a documentaţiei este 23 aprilie.

După cum se ştie, Valea Ghimeşului a fost afectată de inundaţiile din cursul lunii august 2016. De atunci, în fiecare an, consiliul judeţean s-a străduit să remedieze daunele. Totodată, în cursul anului trecut au fost construite trei noi poduri pe Valea Rece. În cursul lunii octombrie 2018 au avut loc dezbateri între Consiliile Judeţene Harghita şi Neamţ în vederea asigurării circulaţiei interjudeţene, conectând pe această rută Ardealul şi Moldova.

Dat fiind faptul că pentru implementarea acestei investiţii este necesară o sumă importantă, porţiunea de la drumul naţional 12A şi până la limita de judeţ, pe drumul judeţean 127A, a fost divizată în şapte loturi. În momentul de faţă s-au scos la licitaţie trei loturi care parcurg spaţii locuite. Lucrările cuprind amenajări împotriva inundaţiilor, ziduri de susţinere, respectiv construirea a trei poduri şi vor fi realizate din fonduri guvernamentale puse la dispoziţie pentru remedierea daunelor provocate de inundaţii. Pentru executarea celor trei lucrări, firmele se pot prezenta separat pentru fiecare lucrare, iar dacă există o firmă care consideră că poate efectua în întregime lucrările cuprinse în cele trei  loturi, atunci este aşteptată depunerea documentaţiei necesare. Există surse de finanţare pentru aceste lucrări, urmând ca pentru celelalte loturi Consiliul Judeţean Harghita să acceseze fonduri.

Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, a spus că „asigurarea condiţiilor de trafic pe Valea Ghimeşului presupune o serie de lucrări complexe. Am încredere că în acest sens vom continua buna colaborare avută cu judeţul Neamţ şi pe lângă construirea drumului, vom facilita accesul turiştilor şi acest drum va deveni un punct de legătură între Ardeal şi Moldova. Proiectele au fost realizate cu mari greutăţi, în ultimii doi ani şi jumătate depunându-se eforturi serioase în acest sens. Construirea acestui drum, a unui circuit între Valea Ghimeşului, Cheile Bicaz, Lacul Roşu, Bălan, este o bună bază pentru strategia de turism a regiunii”. (Biroul de presă al CJ Harghita)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.