Întâlnire oarbă cu o carte la Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 30 noiembrie 2023
Home » Cultură » Întâlnire oarbă cu o carte la Biblioteca Judeţeană „Kájoni János”
Întâlnire oarbă cu o carte la Biblioteca Judeţeană „Kájoni János”

Întâlnire oarbă cu o carte la Biblioteca Judeţeană „Kájoni János”

Dacă nu ştii ce să mai citeşti, poate simţi nevoia de o surpriză sau vrei să încerci ceva nou, atunci „Întâlnire oarbă cu o carte” este evenimentul de care ai nevoie.

Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” din Miercurea-Ciuc vă aşteaptă începând de luni, 20 noiembrie, să împrumutaţi cărţi surpriză. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de vârstă, dar activitatea are loc în secţiunea pentru adulţi.

Cărţile adunate de către bibliotecă sunt împachetate, scrise pe acestea numărul de inventar, pentru a putea fi adăugate în baza de date, iar lângă este pus un bileţel colorat care defineşte genul/stilul cărţii. „Dacă de exemplu este o carte romantică, atunci vom scrie pe bileţelul respectiv că este romantică, astfel încât să ajungă în mâna celui căruia îi trebuie”, ne spune Corina Haţegan, bibliotecar.

Biblioteca se pregăteşte din timp pentru acest eveniment, anul acesta au fost împachetate peste 300 de cărţi, atât în limba română, cât şi în limba maghiară, în mare parte beletristică, dar şi cărţi de specialitate. „Chiar dacă cărţile au fost achiziţionate de bibliotecă de mult timp, nu le punem pe raft, le adunăm pe cele mai bune, astfel încât în momentul în care se desfăşoară întâlnirea oarbă cu o carte să avem cele mai bune cărţi şi cele mai aşteptate. Surpriza să fie adevărată”, ne-a declarat Corina Haţegan.

Biblioteca a organizat acest eveniment încă din anul 2018, luând însă o scurtă pauză pe perioada pandemiei. Activitatea are loc în general toamna, în luna octombrie sau noiembrie. „După pandemie am reluat activitatea şi am observat că în fiecare an numărul celor interesaţi este în continuă creştere. Printre utilizatorii noştri sunt care deja de la sfârşitul verii ne întreabă pe când următoarea întâlnire oarbă cu o carte”, declară Corina Haţegan.

Evenimentul se sfârşeşte atunci când toate cărţile au fost împrumutate.

Emilia ŞERDEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.