Instituţia Prefectului solicită primarilor să ia măsuri pentru organizarea alegerilor prezidenţiale | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 13 iulie 2024
Home » Societate » Instituţia Prefectului solicită primarilor să ia măsuri pentru organizarea alegerilor prezidenţiale
Instituţia Prefectului solicită primarilor să ia măsuri pentru organizarea alegerilor prezidenţiale

Instituţia Prefectului solicită primarilor să ia măsuri pentru organizarea alegerilor prezidenţiale

Instituţia Prefectului – judeţul Harghita a solicitat primarilor să ia măsurile care se impun pentru organizarea scrutinului pentru alegerea Preşedintelui României, în conformitate cu prevederile legale. Subprefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, a explicat că a fost trimisă o circulară tuturor primarilor din judeţ prin care sunt înştiinţaţi să întocmească şi să tipărească un exemplar din listele electorale permanente şi să comunice către Prefectură persoanele desemnate ca preşedinţi sau locţiitori ai birourilor electorale ale secţiilor de votare.

„Potrivit legii, primarii întocmesc şi tipăresc într-un exemplar listele electorale permanente pe baza datelor şi informaţiilor cuprinse în Registrul Electoral”, a precizat Adrian Jean Andrei.

În legătură cu preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare, subprefectul a precizat că aceştia trebuie să se bucure de o bună reputaţie în localitate, iar prioritate la înscrierea pe liste vor avea persoanele care au mai exercitat această funcţie la scrutinele electorale anterioare.

„În caz contrar, Autoritatea Electorală Permanentă va organiza un program de instruire suplimentară la Miercurea-Ciuc”, a punctat Adrian Jean Andrei, care a adăugat că aceste liste trebuie să cuprindă un număr de persoane mai mare cu zece la sută decât cel necesar, pentru ca în cazul unor situaţii deosebite, titularul să poată fi înlocuit şi să existe rezerve.

Potrivit sursei menţionate, în perioada următoare va avea loc instruirea primarilor şi secretarilor de primării, pentru că, deşi există primari şi secretari cu experienţă în domeniul alegerilor, „calendarul prevăzut prin lege este unul foarte strict, cu termene care trebuie respectate”.

Prima instruire a primarilor pe tema alegerilor va avea loc pe data de 16 septembrie, în Sala Mare a Palatului Administrativ din Miercurea-Ciuc. (L.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.