Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ineffable, NEW DIMENSION – concert VR360 | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 24 februarie 2024
Home » Timp Liber » Ineffable, NEW DIMENSION – concert VR360
Ineffable, NEW DIMENSION – concert VR360

Ineffable, NEW DIMENSION – concert VR360

Concertul de lansare a discului NEW DIMENSION al formației INEFFABLE, realizat în VR360, va fi disponibil, în seara zilei de 21 august 2021, de la ora 19:00.

Înregistrările au fost realizate în 12 iulie la Teatrul Andrei Mureşanu în colaborare cu Popas Production şi Loop Virtual Reality Solutions, care sunt şi creatorii unor spectacole de teatru adaptate integral în VR360.

Formaţia Ineffable a fost creată în 2017 – Réka Kata Regián: voce, flaut; Lukács Márton Örs: claviaturi; Szerecsán Tihamér: bas; Sercei Ossián: tobe – încă tineri şi proaspeţi pe scena muzicală, ei experimentează noi tendinţe muzicale, definindu-se ca o formaţie multidimensional, R&B şi jazz cu o nouă spiritualitate şi versuri picante. Au lansat primul lor album în 2019 şi au filmat şapte videoclipuri de la înfiinţare, dar lucrează deja la un nou clip cu lansarea programată pentru luna august.

Al doilea album, New Dimension, s-a născut în plină pandemie. Pentru a realiza acest lucru, trupa a lucrat mai ales online, ceea ce a însemnat un proces mai complicat şi mai lent. Mixarea şi orchestraţia au fost realizate de Márton Örs Lukács, masterizarea a avut loc în SUA. Întrucât lansarea live a albumului a fost ratată din cauza crizei de sănătate actuale, trupa a căutat o alternativă inovatoare pentru promovarea noului album. Ei au găsit ce au căutat la Popas Production şi partenerii săi, cu o bogată experienţă în domeniu.

Experienţa dobândită în timpul creării proiectului de teatru VR360 este importantă pentru implementarea noului proiect, dar rămân multe de descoperit. În plus, un concert trebuie abordat dintr-o cu totul altă direcţie decât o reprezentaţie teatrală, atât din punct de vedere al imaginii, cât şi, mai ales, din punct de vedere al sunetului. „Aceasta este o încercare de pionierat şi, deoarece nu există multă experienţă şi experimentare în această direcţie, trebuie găsită o nouă formulă pentru sunetul care poate fi experimentat în spaţiu cu urechea umană. (…) Aproape începem editarea sunetului de la zero, pentru că practic fiecare aspect al tehnicii de mixare şi masterizare trebuie reînvăţat. (…) Totul se întâmplă într-o singură sferă şi apoi începi să auzi sunetul într-o formă care depăşeşte ceea ce ai auzit până acum. Şi sunt foarte fericit că am colegi cu care putem face primii paşi pe aceste căi necunoscute. Este o „provocare” din ce în ce mai solicitantă dar şi frumoasă. Oricine a ascultat şi a experimentat acest sunet 360 nu l-a putut descrie decât cu o singură silabă: „WOW”, a declarat Marius Popa de la Popas Productions la conferinţa de presă.

În ceea ce priveşte publicul şi feedback-ul aşteptat, deoarece această metodă este o noutate absolută, dezvoltatorii de proiecte nu au speranţe nerealiste. „Ritmul tehnologiei care ajunge la publicul larg este destul de lent, mai ales că oamenii sunt, în general, reticenţi să încerce această tehnologie sau nu sunt atât de deschişi la fuziunea dintre artă şi tehnologie. Până în prezent, există doar câteva proiecte, chiar şi la nivel european, care combină arta cu tehnologia, dar răspunsul este unul pozitiv, iar VR360 este modul ideal de a comunica un sentiment, de a oferi o experienţă. (…) Nu spun că acest tip de experienţă înlocuieşte vreodată sentimentul real oferit de un spectacol live, dar poate fi o alternativă. Este, de asemenea, un alt mod în care ne putem exprima sentimentele ”, a spus Andreea Centea de la Loop Virtual Reality Solutions, care are o bogată experienţă în organizarea de concerte.

Vă dorim vizionare plăcută şi o experienţă VR360 inedită! Vă aşteptăm începând cu 21.08.2021, ora 19:00 pentru bilete la concert pe platforma: livetickets.ro – se spune în textul de prezentare al trupei din Miercurea Ciuc.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.