Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Incubatorul de afaceri creative de la Bălan, cu un pas mai aproape de realizare prin parteneriatul dintre judeţ şi oraş | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Economic » Incubatorul de afaceri creative de la Bălan, cu un pas mai aproape de realizare prin parteneriatul dintre judeţ şi oraş
Incubatorul de afaceri creative de la Bălan, cu un pas mai aproape de realizare prin parteneriatul dintre judeţ şi oraş

Incubatorul de afaceri creative de la Bălan, cu un pas mai aproape de realizare prin parteneriatul dintre judeţ şi oraş

În 27 noiembrie, Consiliul Judeţean Harghita s-a reunit în şedinţă extraordinară, caracterul de urgenţă fiind dat de aprobarea indicatorilor tehnico-economici în proiectul cu finanţare europeană privind realizarea unui incubator de afaceri creative, în oraşul Bălan şi avizarea lucrărilor de intervenţie pentru construirea trotuarului în satul Avrămeşti, în cadrul programului de construire trotuare.

În privinţa incubatorului de afaceri creative de la Bălan, Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a apreciat că după aprobarea indicatorilor va începe construirea incubatorului pentru care a s-a obţinut finanţare prin POR, în parteneriat cu oraşul Bălan.

Trotuarul din satul Avrămeşti, la un cost de aproape 2 milioane de lei, va fi realizat în cadrul programului derulat de instituţie, fiind găsită o soluţie pentru ca trotuarele să fie prevăzute cu soluţii tehnice pentru evitarea parcării autoturismelor în vederea asigurării siguranţei pietonale.

La rubrica Diverse a fost adusă în discuţie situaţia deszăpezirii pe drumurile judeţene, în acest sens, Chiorean Adrian, Director General Adjunct în cadrul Direcţiei Generale Tehnice a Consiliului Judeţean Harghita a subliniat că toate drumurile judeţene sunt deszăpezite, cetăţenii şi cei interesaţi putând urmări situaţia utilajelor aflate pe traseu printr-o aplicaţie interactivă pusă la dispoziţie de consiliul judeţean şi care indică poziţia, locaţia şi baza de care aparţine utilajul – delta.safefleet.eu/safefleet/fleet/2143/public_current_positions.

Totodată, un alt subiect au fost lucrările pe tronsonul de drum aferent Lot 3, zona Odorhei.

„Am lucrat constant la acest proiect, a fost greu să găsim un proiectant, să o luăm de la capăt, dar avem documentaţia necesară. Sper să existe în continuare finanţare pentru a putea continua această investiţie importantă pentru zona Odorhei, dar şi pentru judeţ. Mesajul către cetăţeni este că mergem înainte”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Biroul de presă al CJ Harghita

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.