Incompatibili | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 decembrie 2023
Home » Societate » Incompatibili
Incompatibili

Incompatibili

Viceprimarul oraşului Vlăhiţa, Molnár Tibor, şi un consilier local în cadrul Consiliului local al municipiului Gheorgheni, Czink Attila, au fost găsiţi în stare de incompatibilitate de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Potrivit unui comunicat de presă al ANI, făcut public la sfârşitul săptămânii trecute, Molnár Tibor „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 octombrie 2011 – 30 iunie 2014, întrucât a deţinut simultan funcţiile de viceprimar şi membru în Consiliul de administraţie al Şcolii Generale Tamási Áron Vlăhiţa, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

În ceea ce îl priveşte pe consilierul local din Gheorgheni, Czink Attila, inspectorii ANI au descoperit că „în perioada exercitării mandatului de consilier local (2012-2016), atât Primăria municipiului Gheorgheni, cât şi Centrul Cultural Gheorgheni (centru cu personalitate juridică în subordinea CL Gheorgheni) şi SC Vitalissima SRL (societate comercială înfiinţată de CL Gheorgheni) au încheiat contracte comerciale cu SC PIZZA JOE CATERING SRL, SC FRIGO – MIX SRL şi SC HEVEDER – GREEN SRL”. În momentul încheierii acestor contracte, Czink Attila deţinea calitatea de asociat şi funcţia de administrator în cadrul celor trei societăţi comerciale, iar soţia acestuia avea calitatea de asociat la SC FRIGO – MIX SRL. „În baza contractelor comerciale încheiate, societăţile comerciale au încasat suma totală de 17.358,90 lei. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 90, alin. (1) şi alin. (2) din Legea nr. 161/2003”, se mai arată în comunicatul ANI. În cazul lui Czink Attila, acesta nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Conform legislaţiei în vigoare, „persoana (…) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.