Încet, dar sigur, Borsecul îşi va recăpăta strălucirea de altă dată | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate » Încet, dar sigur, Borsecul îşi va recăpăta strălucirea de altă dată
Încet, dar sigur, Borsecul îşi va recăpăta strălucirea de altă dată

Încet, dar sigur, Borsecul îşi va recăpăta strălucirea de altă dată

Pe strada Primăverii din oraşul-staţiune Borsec se află fosta vilă cu numărul 49, acum având numărul 51. Această vilă, construită în 1924, cândva putea fi admirată pe cărţi poştale care ajungeau şi dincolo de graniţele ţării, fiind emblema staţiunii balneo-climaterice. Clădirea, marcată grav de vicisitudinile vremii şi a vremurilor, a ajuns într-o stare avansată de degradare, dar, în sfârşit, este pe cale nu numai să-şi recapete strălucirea, ci să fie chiar mult mai mult de atât. După cum ne spunea primarul oraşului Borsec, Mik József, vila se află pe lista monumentelor istorice, este în proprietatea primăriei, fiind cumpărată de la proprietari în 2015 şi, ca urmare a faptului că s-a depus un proiect la Agenţia de Dezvoltare Centru Alba Iulia, în acest început de an, Borsecul a obţinut o finanţare nerambursabilă în valoare de 2,7 milioane de lei, la care se adaugă contribuţia proprie în valoare de circa 200.000 lei.

Urmează – ne spunea primarul – demersurile obligatorii (scoaterea la licitaţie a investiţiei, proiect tehnic şi altele) şi dacă totul va merge bine, atunci în această toamnă va putea începe lucrul efectiv, adică renovarea completă a acestei clădiri care, în final, va servi ca centru cultural, în care vor putea avea loc activităţi culturale, muzeale, educative etc. (Aurelia Iluţ)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Ne intrebam,ce mai este de vindut sau mai bine zis de dat,ungurilor ? Gazele le dam lor,scolile ,lor,padurile prin firmele regretatului Verestoy le-am dat lor.Ce mai ramine este ca acesti psdisti (olteni)sa ne vinda si pe noi.Trezit-va oameni buni din amorteala|

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.